Ισπανία: Ένοχος προπονητής για σεξουαλική κακοποίηση 13χρονης αθλήτριας το 1998

Καταδικάστηκε σε 13,5 χρόνια φυλάκισης.  Το θύμα είχε κάνει την καταγγελία τον Ιούνιο του 2023. Η κακοποίηση είχε ξεκινήσει το μακρινό 1998 και διήρκησε μέχρι το 2001

σεξουαλική

Σάλος στην Ισπανία με τον προπονητή Μάριο Λόπεζ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση 13χρονης αθλήτριάς του το 1998. Το θύμα είχε κάνει την καταγγελία για τον Ιούνιο του 2023 και βρήκε δικαστική δικαίωση περίπου ενάμιση χρόνο αργότερα.

Συγκεκριμένα του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης διάρκειας 13,5 χρόνων. Ο Μάριο Λόπεζε εργαζόταν στη Γκερνίκα και καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση κατ’ εξακολούθηση μιας 13χρονης αθλήτριάς του, 27 χρόνια μετά, αφού η κακοποίηση είχε ξεκινήσει το μακρινό 1998 και διήρκησε μέχρι το 2001.

Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση γίνεται λόγος για “50 συνευρέσεις, στις οποίες διεξήχθησαν πολλαπλές σεξουαλικές πράξεις που απέκτησαν αυξανόμενη συχνότητα και ένταση”. Ακόμα αναφέρεται πως ο Λόπεζ, “εκμεταλλεύτηκε τη θέση ισχύος του και τη διαφορά ηλικίας”, αφού εκείνος ήταν 31 ετών και η νεαρή κοπέλα 13, όταν ξεκίνησε η κακοποίηση.

Η καταγγελία από θύμα έγινε τον Ιούνιο του 2023, ενώ η El Pais είχε κάνει γνωστή την υπόθεση τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους.