Κάπου δεν περνάει ο μπάρμπας από την Κορώνη

Το κύριο άρθρο της «Π»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ενός τραπεζικού κολοσσού υποχρεώθηκε σε παραίτηση επειδή εκτέθηκε σε σημαντική παραβίαση των περιοριστικών μέτρων. Ο Βρετανός πρωθυπουργός απειλείται με έξοδο επειδή διασκέδασε παρατύπως σε περίοδο καραντίνας αλλά και εθνικού πένθους. Και ο μεγαλύτερος τενίστας στον κόσμο διασύρθηκε στην προσπάθειά του να μετέχει σε διεθνή διοργάνωση αν και ήταν υγειονομικά διάτρητος.
ΤΡΕΙΣ ηχηρές περιπτώσεις που καταδεικνύουν πόσο σοβαρά πρέπει να παίρνουν τα οργανωμένα κράτη και οι θεσμοί υψηλού κύρους τον εαυτό τους, προκειμένου να υπερασπίζονται την αξιοπιστία τους. Ο αυτοσεβασμός είναι το βασικότερο εργαλείο μέσω του οποίου κατακτάς τον σεβασμό των άλλων.
ΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ τα μοντέλα αυτά όσοι παρ’ ημίν διεκδικούν τον εξαιρετισμό για τον εαυτό τους, τη δουλειά τους, τον κλάδο τους, τους οικείους τους. Και μάλιστα με πείσμα. Κατηγορώντας για «τυπολατρία» όσους πιστεύουν ότι οι τύποι έχουν ουσία, γιατί χωρίς τους τύπους γινόμαστε μια αναρχία χωρίς κουκούλα.

 

 

ΕΞΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ είναι καθηλωτικός. Στην Αχαΐα και μόνο, φτάνουν τους 60.000 οι πολίτες άνω των 60 ετών που έχουν αρνηθεί να εμβολιαστούν. Μείζον μέρος τους, χωρίς ιατρικό λόγο, παρά μόνο από φοβία και προκατάληψη.
ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι οι ηλικιακά ωριμότεροι πολίτες θεωρούνταν δεκτικότεροι στην τήρηση νόμων και κανονισμών, περιβάλλοντας με εμπιστοσύνη το κράτος, τις πολιτικές αρχές, τους επιστήμονες, τους λεγόμενους ταγούς.
ΑΛΛΑ φαίνεται ότι στην προκείμενη περίπτωση έχει δημιουργηθεί ένα ρήγμα που πρέπει να προβληματίσειτην πολιτεία.
ΕΞΗΝΤΑ χιλιάδες συμπολίτες μας παρακούν τους γιατρούς, σε ένα ζήτημα που εγκυμονεί πελώριο κίνδυνο για τους ίδιους. Και επιμένουν σ’αυτό μολονότι ακούν και βλέπουν ότι ο ιός σωριάζει πρωτίστως τους ανεμβολίαστους. Πράγματι είναι παράδοξο. Ενα ακόμα από τα παράδοξα του καιρού μας.