Κροίσος γίνεται… μπατίρης – Εξαφανίστηκε η περιουσία του ύψους 12 δισ. ευρώ

Πώς από την αυτοκρατορία της Hermès έφτασε να μην έχει… φράγκο!

Κροίσος

Μπατίρης κινδυνεύει να μείνει ο 81χρονος κληρονόμος του πολυτελούς οίκου μόδας Hermès, που είναι διάσημος για τις τσάντες του, Νικολά Πουές, καθώς ούτε τα δικαστήρια της Ελβετίας δεν γνωρίζουν πού εξαφανίστηκε η περιουσία του ύψους 12 δισ. ευρώ.

Ολα άρχισαν πριν από δύο χρόνια όταν ο Πουές, ο οποίος κατείχε το 5,7% των μετοχών του γαλλικού Οίκου Hermès, θέλησε να αφήσει όλη του την περιουσία στον κηπουρό του, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. Τότε διαπίστωσε ότι οι περίπου 6.000.000 μετοχές του, αξίας 12 δισ. ευρώ, που αποτελούσαν το συντριπτικό μέρος της περιουσίας του, είχαν κάνει φτερά.

Κροίσος

Ο Νικολά Πουές.

Ο 81χρονος, ο οποίος εδώ και χρόνια ζει απομονωμένος στην Ελβετία, κινήθηκε νομικά εναντίον του «λογιστή» του Ερικ Φρέιμοντ, ο οποίος λειτουργούσε ως αποκλειστικός διαχειριστής της περιουσίας του από το 1998. Ο ανύπαντρος και χωρίς παιδιά Πουές κατηγόρησε τον Φρέιμοντ για κακοδιαχείριση, αλλά και για γιγάντια απάτη, εννοώντας ότι σπατάλησε και του «έφαγε» τις μετοχές. Στις 12 Ιουλίου, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δικαστήριο της Ελβετίας δικαίωσε τον Φρέιμοντ. Αποφάνθηκε ότι δεν υπήρξε ούτε κακοδιαχείριση ούτε η γιγάντια απάτη που είχε καταγγείλει ο Πουές. Το δικαστήριο τόνισε, δε, ότι το γεγονός ότι ο Πουές είχε τυφλή εμπιστοσύνη στον Φρέιμοντ δεν σημαίνει ότι ο διαχειριστής τον εξαπάτησε.

 

Κροίσος

Ο «λογιστής» Ερικ Φρέιμοντ

Ο «λογιστής» Ερικ Φρέιμοντ

Ο Πουές ήταν ο ιδιώτης με τις περισσότερες μετοχές του Hermès και μάλιστα κατείχε τα δυο τρίτα των μετοχών που βρίσκονταν στα χέρια των απογόνων του ιδρυτή του οίκου Τιερί Ερμές. Ωστόσο, στις αρχές της δεκαετίας του 2010 μετατράπηκε στο μαύρο πρόβατο της οικογένειάς του με τη στάση που κράτησε στην αποτυχημένη απόπειρα του «Mr. Louis Vuitton» Μπερνάρ Αρνό να αποκτήσει τον έλεγχο της Hermès με επιθετική εξαγορά.

Κροίσος
Οι κοντινοί συγγενείς του Πουές θεώρησαν ότι στο παρασκήνιο βοήθησε τον Αρνό να πάρει στα χέρια του ένα σημαντικό μέρος των μετοχών της εταιρίας και τον «εξωστράκισαν». Δεν τον έδιωξαν μόνο από την οικογένειά τους, με αποτέλεσμα να ζει μόνος του στην Ελβετία, αλλά τον εξώθησαν επίσης σε παραίτηση από το διοικητικό συμβούλιο του οίκου. Ο ίδιος, βέβαια, υποστήριξε ότι παραιτήθηκε μόνος του, διότι δεν άντεχε άλλο τον πόλεμο που του έκαναν για πολλά χρόνια σε πολλά μέτωπα μέλη της οικογένειάς του.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Κρούσματα πανώλης: Επί σφαγής… Κτηνοτροφία και Οικονομία

Μαζί με τα 5 παιδιά της ήταν φυλακισμένη η 32χρονη στο Διδυμότειχο: Γνωρίστηκαν πριν ένα μήνα μέσω διαδικτύου

Σαν σήμερα 3 Αυγούστου 1923 ιδρύεται στην Αθήνα το Νοσοκομείο Προσφύγων Αθηνών, μετέπειτα Ιπποκράτειο – Τι άλλο συνέβη

Πώς να συνδυάσετε δουλειά και διακοπές το καλοκαίρι

Ελαιόλαδο: Οι προβλέψεις για την παραγωγή και την τιμή του φέτος