Μητσοτάκης σε Μόντι: «Η στρατηγική εταιρική σχέση Ελλάδας – Ινδίας έχει ιδιαίτερη σημασία» – Μήνυμα εμβάθυνσης της συνεργασίας ΦΩΤΟ

Τη σημασία της στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συναντάται αυτή την ώρα με τον Ινδό ομόλογό του Ναρέντρα Μόντι.

Μητσοτάκης

Τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που βρίσκεται στην Ινδία από τα ξημερώματα, υποδέχθηκε ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι νωρίς το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο στο Νέο Δελχί.

Στην Ινδία ο Μητσοτάκης: Η στρατηγική συνεργασία με το Νέο Δελχί – Συνάντηση με Ν. Μόντι, οι προσδοκίες της επίσκεψης ΦΩΤΟ

«Είναι τιμή μου να βρίσκομαι εδώ στην Ινδία σε επίσημη επίσκεψη σε ανταπόδοση της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Αθήνα πριν από λίγους μήνες. Για την Ελλάδα η στρατηγική συνεργασία με την Ινδία είναι ιδιαίτερα σημαντική και θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μια μεγάλη γκάμα θεμάτων θα γίνουν πολιτικές διαβουλεύσεις, αλλά και η στρατηγική συνεργασία, για να ενισχυθούν οι οικονομικοί μας δεσμοί. Είναι τιμή μου να βρίσκομαι εδώ και ανυπομονώ να συζητήσω με τον πρωθυπουργό »  δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τελετή υποδοχής.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, έφτασε στο Rashtrapati Bhavan όπου τον υποδέχτηκε ο Πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι.

Μητσοτάκης

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Mahatma Gandhi και άφησε το δικό του μήνυμα στο βιβλίο επισκεπτών.

Μητσοτάκης

Σκοπός της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στην Ινδία είναι η Ελλάδα να καταστεί πύλη εισόδου της Ινδίας στην Ευρώπη. Λίγους μήνες μετά την επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ινδίας Narendra Modi στην Αθήνα τον περασμένο Αύγουστο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει να αναδείξει την Ελλάδα ως στρατηγική, γεωπολιτική και εμπορικής πύλη προς την Ευρώπη, για την πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη αλλά και να ενισχύσει περαιτέρω τις πολιτικές, οικονομικές και επενδυτικές σχέσεις των δύο χωρών.

Το βασικό έργο που πλαισιώνει τη σχέση Ελλάδας και Ινδίας είναι ο σχεδιαζόμενος Διάδρομος Ινδίας, Μέσης Ανατολής, Ευρώπης (IMEC), μέσω του οποίου προωθείται η σύνδεση ενός μεγάλου τμήματος της νότιας και δυτικής Ευρασίας.Πρόκειται για ένα πρότζεκτ ευθέως ανταγωνιστικό στη Μια Ζώνη και Ένα Δρόμο (One Belt-One Road), το οποίο προβλέπει ουσιαστικά την εμπορική διασύνδεση της Ινδίας με την Ευρώπη, μέσω των λιμανιών του Κόλπου και εν συνεχεία του Λεβάντε, με σημείο εισόδου στην Ε.Ε. την Ελλάδα.

 

Διαβάστε επίσης

Πάτρα: Στις φλόγες αυτοκίνητα – Καταστράφηκαν τρία οχήματα ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Ολονύκτιο μπλόκο 160 τρακτέρ στο Σύνταγμα – 10.000 αγρότες παρόντες στο Συλαλλητήριο – Η ώρα των αποφάσεων

Πάτρα: Το λιμάνι σε Ινδούς από Μητσοτάκη – Το επενδυτικό σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ