Μόνιμη ΟΠΚΕ στην Κάτω Αχαΐα ανακοίνωσε ο Χρυσοχοΐδης – Έρχονται και δύο ομάδες ΔΙΑΣ ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ
Σε μια κίνηση που αλλάζει το χάρτη της αστυνόμευσης στη Δυτική Αχαΐα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, βρέθηκε σήμερα στην Κάτω Αχαΐα, όπου ανακοίνωσε την ίδρυση μόνιμης ΟΠΚΕ στην περιοχή, αλλά και τη δημιουργία δύο ομάδων ΔΙΑΣ, κατόπιν πρόσκλησης του δημάρχου Γρηγόρη Αλεξόπουλου.

Στην Κάτω Αχαΐα βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», όπου ο υπουργός συναντήθηκε με αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, προέδρους κοινοτήτων και τοπικούς φορείς.
Στο επίκεντρο της παρουσίας του κ. Χρυσοχοΐδη στην περιοχή ήταν η επίσημη ανακοίνωση της ίδρυσης Μόνιμης Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) στη Δυτική Αχαΐα, με έδρα την Κάτω Αχαΐα. Παράλληλα, ανακοίνωσε και τη δημιουργία δύο ομάδων ΔΙΑΣ που θα απαρτίζονται συνολικά από οκτώ αστυνομικούς, ενισχύοντας την καθημερινή αστυνόμευση στον Δήμο.
Ο υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε ευρύτερα ζητήματα ασφάλειας και υποδομών, επισημαίνοντας πως έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου της Πάτρας. Όπως δήλωσε, η πόλη θα αποκτήσει σύντομα σύγχρονες εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου, έργο που όπως υπενθύμισε χρηματοδοτήθηκε επί της προηγούμενης θητείας του. Σε συνδυασμό με την αναβάθμιση του αεροδρομίου του Αράξου, εκτίμησε ότι δημιουργείται πλέον ένα ευνοϊκό περιβάλλον ανάπτυξης για τη Δυτική Αχαΐα και γενικότερα για την περιφέρεια.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε με την τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, συζητώντας ζητήματα που αφορούν τη στελέχωση, τις ανάγκες των σωμάτων ασφαλείας και τις προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News