Νεκτάριος Σκόνδρας: «Θέλουμε να μεγαλώσουμε τον Ατρόμητο»
Πρόκειται για τον πρόεδρο ενός από τα παλαιοτέρα και ιστορικότερα σωματεία στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Αχαΐας.
Ο λόγος για τον Νεκτάριο Σκόνδρα ο οποίος τα τελευταία χρόνια είναι πρόεδρος του Ατρόμητου Πατρών, ενός σωματείου που έχει πολυετή παρουσία στο πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας.
Ο Ατρόμητος Πατρών έχει έδρα στα Ζαρουχλέικα, εκπροσωπεί δηλαδή μία από τις πολυπληθέστερες περιοχής της Πάτρας.
Η «ΠτΔ» μίλησε με τον Νεκτάριο Σκόνδρα για όλα τα θέματα, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, για τους στόχους και για το μεγάλο στοίχημα που αφορά τα γηπεδικό…
-Ποια είναι η φιλοσοφία του Ατρόμητου;
«Η φιλοσοφία μας που είναι αποτυπωμένη και στο καταστατικό μας, είναι ο ποδοσφαιρικός σύλλογος του Ατρόμητου να προσφέρει στον αθλητισμό των Ζαρουχλεϊκων. Από αυτή την ομάδα έχουν περάσει πολλοί, αμέτρητοι ποδοσφαιριστές και παράγοντες στα 92 χρόνια ιστορίας. Η φιλοσοφία μας λοιπόν είναι να δούμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά μέσα στο γήπεδο».
-Είστε ικανοποιημένος από την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας;
«Η ομάδα όχι μόνο από μένα, αλλά και από άλλους, θεωρείται ότι έχει αδικηθεί».
-Από την διαιτησία εννοείται ή από τους παίκτες;
«Δεν θα σταθώ στην διαιτησία, λίγο από όλα και για κάποιους λόγους δεν έχει πάρει τα αποτελέσματα που έπρεπε και δεν είναι στη θέση που της αρμόζει. Οποτε, δεν είμαι ευχαριστημένος από την θέση, αλλά είμαι ικανοποιημένος από αλλά πράγματα. Είμαι από την φιλοσοφία που έχουμε θέσει. Στην τελευταία Γενική Συνέλευση πάρθηκε μία απόφαση. Η ομάδα να κινηθεί με παίκτες από τις ακαδημίες και μας και το έχουμε πετύχει. Από τους 25 ποδοσφαιριστές της ανδρικής ομάδας, σχεδόν οι 20 είναι από τις ακαδημίες μας και την περιοχή».
–Σε τι επίπεδο βρίσκονται οι ακαδημίες;
«Εμείς αποφεύγουμε τον όρο ακαδημίες, αυτό το λένε συνήθως οι ομάδες που έχουν σκοπό το κέρδος κα την εκμάθηση ποδόσφαιρου. Εμείς, το λέμε σχολή ποδοσφαίρου και το βλέπουμε διαφορετικά.
Στη σχολή ποδοσφαίρου του Ατρόμητου θέλουμε να δούμε αθλητές από τα σπλάχνα του συλλόγου και παράλληλα οι γονείς να μην ματώνουν οικονομικά. Αυτή την στιγμή έχουμε φτάσει να διατηρούμε σχολή με 220 και πλέον οι αθλητές, αλλά και πολλούς προπονητές. Σε αυτά συμπεριλαμβάνουμε και 50-60 κορίτσια που θέλουμε να προωθηθούν στην Γυναικεία ομάδα και φυσικά ο Ατρόμητος συμμετέχει σε όλες τις αναπτυξιακές κατηγορίες».
-Ποιος είναι ο στόχος της Γυναικείας ομάδας που συμμετέχει στην Β΄ Εθνική;
«Εκεί, τα πράγματα είναι διαφορετικά, τόσο σε οικονομικό πεδίο, όσο και σε επίπεδο παραγόντων. Στις επαγγελματικές κατηγορίες δεν αρέσουν τα όσα συμβαίνουν στο χώρο σε πολλούς παράγοντες ερασιτεχνικών ομάδων, μεταξύ άλλων και έμενα. Βλέπω ότι στο Γυναικείο ποδόσφαιρο τα πράγματα είναι διαφορετικά, είναι πιο αγνά και μπορούμε να δούμε ψηλότερα. Υπεύθυνος της γυναικείας ομάδας είναι ο Μπάμπης Κοτσάφτης ο οποίος είναι πολύ ικανός και άξιος παράγοντας και μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά έχουμε στόχους.
Να σημειωθεί ότι στην διοίκηση του Ατρόμητου βρίσκονται συνολικά 14 άτομα, εννέα στο ΔΣ του Ατρόμητου Πατρών και πέντε στο ΔΣ του Ατρόμητου Ζαρουχλεϊκων τα οποία συνεργαζόμαστε άψογα. Επίσης, στην διοίκηση του Ατρόμητου δεν μπαίνει οποιοσδήποτε αν δεν είναι από την περιοχή και υπάρχουν λόγοι για αυτό.
Ο σύλλογος έχει ακίνητη περιουσία, τα δικά του ιδιόκτητα γραφεία, αλλά και ένα κοντινό ακίνητο από το οποίο εισπράττει έσοδα και για αυτό πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ».
-Το γήπεδο είναι επαρκές για να καλυφτούν οι ανάγκες σας;
«Οχι, δεν φτάνει, γιατί και εμείς θέλουμε να μεγαλώσουμε τον σύλλογο, όμως κάνουμε κάθε προσπάθεια. Το θετικό είναι ότι έχουμε καλή σχέση με τον Δήμο Πατρέων και δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα. Αυτή την στιγμή ο σύλλογος αριθμεί 220 αθλητές, όμως εμείς θέλουμε να γίνουν πολλαπλάσιοι. Αυτό αρμόζει στο σύλλογο και πρέπει με την βοήθεια του Δήμου και της Περιφερείας, αλλά και των ανθρώπων των Ζαρουχλεϊκων να βρούμε χώρους στην ευρύτερη περιοχή για να μεγαλώσει ο σύλλογος και έχουμε κάνει ήδη επαφές».
-Ο Ατρόμητος είναι από τις ομάδες που έχει δείξει πολλές φορές τα κοινωνικά της αισθήματα. Για ποιο λόγο;
«Θα σας πω ένα περιστατικό. Πριν κάποια χρόνια είχε έρθει ένας ιερέας στο γήπεδο για να κάνει τον αγιασμό και μου σχολίασε ότι είδε πολλά παιδιά και αυτό σημαίνει και πολλά έσοδα. Μόλις πήρα το λόγο του απάντησα ότι εμείς εδώ επιτελούμε κοινωνικό έργο, όπως κάνετε και εσείς. Το μικρό ποσό που εισπράττουμε από τους γονείς δεν φτάνει ούτε για την μισθοδοσία των προπονητών. Ο σύλλογος έχει πολλά έξοδα, έχει δικά του γραφεία και καλύπτουμε ανάγκες του γηπέδου και διάφορα άλλα που είναι απαραίτητα. Μετά την Παναχαϊκή που είναι η μεγάλη ομάδα της πόλης, είναι ο Ατρόμητος Πατρών και για αυτό έχουμε αντιπολίτευση από κόσμο που επιθυμεί να δει την ομάδα πιο ψηλά. Και εμείς την θέλουμε, αλλά ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι. Η δική μου φιλοσοφία είναι να δούμε ένα ή και δύο νέα γήπεδα γεμάτα από παιδιά και ας μη ανέβουμε κατηγορία. Σε αντίθεση με τους άνδρες, για τη γυναικεία ομάδα, ίσως κάποια στιγμή να κάνουμε την υπέρβαση και κοιτάξουμε ψηλότερα».
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News