Νεολαία, ψυχαγωγία και έλεγχος
Το κύριο άρθρο της «Π»
ΔΕΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ κανείς ότι η ψυχαγωγία πρέπει να διέπεται από όρους υγειονομικής θωράκισης, οι οποίοι φαίνεται ότι δεν τηρούνται σε ορισμένα κλαμπ όπου συχνάζει νεολαία.
Ο ΚΛΑΔΟΣ αντιδρά στις ποινές που επιβλήθηκαν πρόσφατα. Το επιχείρημα που ακούγεται είναι ότι είναι αδύνατο να περιορίσεις νέους ανθρώπους που διασκεδάζουν. Αρκεί να υπάρχει αυστηρός έλεγχος στην είσοδο για να τεκμαίρεται ότι οι εισερχόμενοι είναι εμβολιασμένοι. Αυτό θα μπορούσε να γίνει δεκτό, υπό τον όρο ότι εάν διαπιστωθεί ότι κάποιοι πελάτες διέβησαν τις πύλες ανεμβολίαστοι, η ποινή πρέπει να έχει την αυστηρότητα που δεν είχε ο έλεγχος.
ΑΠΟ ΕΚΕΙ και πέρα, όποιος νομίζει ότι μπορεί να αποτραπεί η παράβαση σε στιγμή διασκέδασης, εθελοτυφλεί. Εκτός αν θέλουμε τα κλαμπ να έχουν εσωτερική «αστυνομία», κάτι που ξέρουμε πού μπορεί να οδηγήσει.
ΤΟ ΠΙΝΓΚ-ΠΟΝΓΚ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ
TO BEBAIO είναι ότι οι κρατούμενοι πρέπει να επιτηρούνται κατά τις μετακινήσεις που κρίνονται απαραίτητες. Εάν οι κρατικές υπηρεσίες είχαν επάρκεια προσωπικού, το ερώτημα ποιον βαρύνει η μεταφορά και εποπτεία, δεν θα απασχολούσε κανέναν. Θα ήταν μια από τις διαδικασίες ρουτίνας (ή και υψηλής προσοχής, κατά περίπτωση) της υπηρεσίας.
ΑΛΛΑ οι γνωστές δημοσιονομικές συνθήκες, ακόμα και τα χρειώδη τα έχουν μετατρέψει περίπου ως πολυτέλεια. Με αποτέλεσμα να βλέπουμε το πολύχρονο πινγκ-πονγκ μεταξύ σωφρονιστικών υπαλλήλων και αστυνομικών, για την αρμοδιότητα της μεταγωγής, με κερδισμένους σε αυτόν τον γύρο τους δεύτερους.
ΕΥΛΟΓΟ, αν υπολογίσουμε ότι η αστυνομία έχει την ευθύνη της σύλληψης και προσαγωγής του υποδίκου. Αφ’ ης στιγμής εκείνος καταδικαστεί, τελεί υπό τη δικαιοδοσία του υπουργείου Δικαιοσύνης. Το θέμα λοιπόν δεν είναι να αποφανθούμε ποιος πρέπει να έχει την ευθύνη για τη μεταγωγή. Το θέμα είναι να έχουν οι φυλακές του Αγίου Στεφάνου το προσωπικό που επαρκεί για να βγει η δουλειά που η πολιτεία απαιτεί, με όρους ασφάλειας και αποτελεσματικότητας.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News