«Δεν νόσησε κανένας ασθενής» – Τι υποστηρίζουν για το βακτήριο της λεγεωνέλλας στο Νοσοκομείο
Η διοίκηση του νοσοκομείου Ζακύνθου έχει προγραμματίσει την οριστική επίλυση του προβλήματος με την εφαρμογή σύγχρονης μεθόδου μόνιμης χλωρίωσης του νερού
Τη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων για την προστασία των νοσηλευομένων από το επικίνδυνο βακτήριο της λεγεωνέλλας που εντοπίστηκε στο εσωτερικό σύστημα ύδρευσης των κλινικών του νοσοκομείου Ζακύνθου μετά από καταγγελία ασθενούς που νοσηλεύτηκε προ ημερών στο ίδρυμα, ανακοίνωσε η διοίκηση του νοσοκομείου.
Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα αυτό ανέδειξε η «Π» στο φύλλο του περασμένου Σαββάτου φιλοξενώντας τις δηλώσεις του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη που το επιβεβαίωνε όπως και του καθηγητή Υγιεινής, Απόστολου Βανταράκη, που κλήθηκε να διαχειριστεί την κατάσταση. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η διοίκηση του νοσοκομείου αναφέρονται τα εξής:
«Με αφορμή τα όσα αναφέρθηκαν, σχετικά με το θέμα ύπαρξης του βακτηρίου της λεγεωνέλλας στο δίκτυο ύδρευσης του Νοσοκομείου, ενημερώνουμε την τοπική κοινωνία της Ζακύνθου, ότι μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων της δειγματοληψίας άμεσα η Διοίκηση του Νοσοκομείου σε συνεργασία με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κ. Καρβέλη, τον καθηγητή Υγιεινής του Τμ. Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Βανταράκη, την Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου, τον υγιεινολόγο κ. Λευτάκη, Προϊστάμενο Δ/νσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, τον χημικό μηχανικό εξειδικευμένο στην επεξεργασία ύδατος νοσηλευτικών μονάδων της ιδιωτικής εταιρείας OSMO, τους τεχνικούς του Νοσοκομείου και της ιδιωτικής εταιρείας συντήρησης του Νοσοκομείου, προέβη στις απαραίτητες ενέργειες σύμφωνα με τα υπάρχοντα επιστημονικά πρωτόκολλα που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις.
Μέχρι σήμερα, δεν έχει διαγνωστεί καμία περίπτωση ασθενή ή εργαζόμενου με λεγεωνέλλα.
Οι σημερινές συνθήκες υπερχλωρίωσης του νερού, με βάση τα αποτελέσματα των καθημερινών μετρήσεων που γίνονται, δεν δημιουργούν συνθήκες επιβλαβείς για την υγεία των ασθενών και των εργαζομένων και αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά το βακτήριο της λεγεωνέλλας.
Τέλος, η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχει προγραμματίσει την οριστική επίλυση του προβλήματος με την εφαρμογή σύγχρονης μεθόδου μόνιμης χλωρίωσης του ύδατος, πέραν της ήδη υπάρχουσας, λαμβάνοντας υπόψη τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του νερού με το οποίο υδρεύεται το Νοσοκομείο από τον Δήμο».
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News