Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν το Ντονέτσκ – Βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο

Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν το Ντονέτσκ - Βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο

Με πυρά πυροβολικού επιτέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (15/12) στην ελεγχόμενη από τους Ρώσους ανατολική ουκρανική πόλη Ντονέτσκ οι Ουκρανοί.

[contaisu_summary]

«Πρόκειται για μία από τις σφοδρότερες επιθέσεις που έχουν πραγματοποιήσει εδώ και χρόνια», επεσήμαναν διορισμένοι από τη Ρωσία αξιωματούχοι στις προσαρτημένες περιοχές, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

«Ακριβώς στις 7:00 σήμερα το πρωί πραγματοποίησαν εναντίον του κέντρου του Ντονέτσκ την πιο μαζική επίθεση που έχουν πραγματοποιήσει από το 2014», έγραψε στην εφαρμογή Telegram ο Αλεξέι Κουλέμζιν, ο υποστηριζόμενος από τη Ρωσία δήμαρχος της πόλης.

«Σαράντα ρουκέτες από πολλαπλούς εκτοξευτές BM-21 Grad εκτοξεύθηκαν εναντίον αμάχων στην πόλη μας», δήλωσε ο Κουλέμζιν και χαρακτήρισε την επίθεση έγκλημα πολέμου.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες των δύο πλευρών από το πεδίο της μάχης.

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125