Ουκρανία: Γιατί ο Ζελένσκι ζήτησε από τον Μπάιντεν να μην επιβάλλει κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς
Ποιους λόγους επικαλέστηκε ο Ζελένσκι σε επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για να μην επιβληθούν κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι φέρεται να ζήτησε από τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, να μην επιβάλει κυρώσεις στον Ρώσο ολιγάρχη, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, με την αιτιολογία ότι ο μεγιστάνας μπορεί να αποδειχθεί σημαντικός ως ενδιάμεσος κρίκος με τη Ρωσία για τις διαπραγματεύσεις, αποκαλύπτει η Wall Street Journal.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μετά την απόφαση από τις ΗΠΑ για την επιβολή κυρώσεων σε Ρώσους ολιγάρχες, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, όταν ήρθε η ώρα αυτές να ανακοινωθούν το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου είπε στο Υπουργείο Οικονομικών να σταματήσει.
Ο λόγος; Ο Ζελένσκι συμβούλεψε τον Μπάιντεν σε πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία να καθυστερήσει την επιβολή κυρώσεων στον ολιγάρχη, καθώς ο τελευταίος θα μπορούσε να αποδειχθεί σημαντικός ως ενδιάμεσος με τη Ρωσία για να βοηθήσει στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν για το τηλέφωνο.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
