Πάτρα: Οι υγειονομικοί πηγαίνουν ξανά στο Πανεπιστήμιο – Νέα συνεργασία με προγράμματα εκπαίδευσης

Εξι Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών θα αναπτύξουν προγράμματα εκπαίδευσης ανάλογα με τις ανάγκες του υγειονομικού προσωπικού της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

υγειονομικοί Στο στιγμιότυπο από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου διακρίνονται οι: Φώτης Παπαθανασόπουλος, Χρήστος Μπούρας, Γιάννης Καρβέλης, Μαρία Αδαμοπούλου

Το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια ανοίγει τις πόρτες της διά βίου μάθησης σε όλο το υγειονομικό προσωπικό Των δημόσιων δομών υγείας που εδρεύουν  στην 6ης ΥΠε.

Η σύμπραξη αυτή που στοχεύει στην εκπαίδευση του υγειονομικού προσωπικού και την κάλυψη των κενών που διαπιστώθηκε στο πλαίσιο σχετικής καταγραφής, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σήμερα, επικαιροποιήθηκε με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας των δύο φορέων.

Η συνεργασία παρουσιάστηκε χθες στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας, ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, ο πρόεδρος του ΚΕΔΙΒΙΜ (Κέντρο Διά Βίου Μάθησης) του Πανεπιστημίου Πατρών, Φώτης Παπαθανασόπουλος, και το στέλεχος της 6ης ΥΠΕ, Μαρία Αδαμοπούλου.

«Αυτή η συνεργασία πλέον εξειδικεύεται με τη συμμετοχή του ΚΕΔΙΒΙΜ σε προγράμματα εκπαίδευσης όλου του προσωπικού της 6ης ΥΠΕ (ιατρικού, νοσηλευτικού και άλλων ειδικοτήτων προσωπικού)» ανακοίνωσε ο κ. Καρβέλης, σημειώνοντας την άριστη σχέση που υπάρχει με το Πανεπιστήμιο Πατρών. Το αντικείμενα της εκπαίδευσης έχουν προκύψει από την αξιολόγηση των αναγκών που έγινε σε όλες τις δομές.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠε εξήγησε ότι: «Δεν μας ενδιαφέρει η μοριοδότηση ενός υπαλλήλου για τη μετεξέλιξή του αλλά θέλουμε τα προγράμματα να μετουσιώνονται στην πράξη. Οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν πιστοποίηση από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης. Αρα μιλάμε για προγράμματα εκπαίδευσης, τα οποία θα έχουν την πιστοποίηση του ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Πατρών. Στις προοπτικές μας είναι και η χρηματοδότηση αυτών των προγραμμάτων μέσω ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων, κάτι που έχουμε θέσει υπ’ όψιν και του υπουργείου Υγείας. Ομάδα εξειδικευμένων στελεχών του υπουργείου Υγείας θα παρακολουθεί τη δράση μας και θα ενισχύει όποτε χρειάζεται είτε χρηματοδοτικά είτε τεχνικά αυτές τις προσπάθειες. Θα είναι πολύ σημαντικό για την περαιτέρω επιμόρφωση του προσωπικού της 6ης ΥΠΕ».

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας, υπογράμμισε: «Σκοπός μας είναι Πανεπιστήμιο και 6η ΥΠΕ να κάνουμε πολλές δράσεις. Ηδη έχουμε ξεκινήσει, επιστρατεύουμε τα Τμήματα που έχουν την ικανότητα να παραγάγουν αυτή τη δυνατότητα, δηλαδή Ιατρικής, Φαρμακευτικής, Λογοθεραπείας, Φυσικοθεραπείας, Νοσηλευτικής και της Διοίκησης, για να καλύψουμε όλη την γκάμα» και πρόσθεσε:

«Το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει τη δυνατότητα να προσφέρει υψηλού επιπέδου επιμόρφωση και κατάρτιση, κάτι που κάνει για χρόνια. Σήμερα είναι ιδιαίτερα σημαντική η στιγμή γιατί μέσα από αυτήν τη συνεργασία θα βοηθήσουμε και θα αξιοποιήσουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε όλο το προσωπικό της 6ης ΥΠΕ να επιμορφωθεί σε νέες δεξιότητες. Συγχαίρω τον κ. Καρβέλη για αυτήν την πρωτοβουλία που πήρε».

Ο πρόεδρος του ΚΕΔΙΒΙΜ (Κέντρο Διά Βίου Μάθησης) του Πανεπιστημίου Πατρών, Φώτης Παπαθανασόπουλος, ανέφερε: «Ελπίζω όλο το προσωπικό της 6ης ΥΠΕ να συμμετάσχει σε αυτήν την προσπάθεια και να μπορέσει να επιμορφωθεί σε θέματα και τομείς αιχμής που προσφέρει το Κέντρο μας».

Η Μαρία Αδαμοπούλου, η οποία έχει δρομολογήσει από πλευράς ΥΠΕ όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων, είπε: «Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία μέσα από αυτή τη συνεργασία να αναβαθμίσουμε το προσωπικό των νοσοκομείων της 6ης ΥΠΕ καθώς είμαστε υπέρ της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και βελτίωσης – αξιοποίησης του προσωπικού μας. Ευελπιστούμε να συνεργαστούμε σε πολλά επίπεδα με το Πανεπιστήμιο». Η ίδια σημείωσε πως πέρα από τα προγράμματα που ήδη εκτελούνται, θα δημιουργηθούν νέα εξειδικευμένα ώστε να προσαρμόζονται στις ανάγκες κάθε νοσηλευτικού ιδρύματος.