Στη φυλακή ο γιος του «Στέλιου» της 17 Νοέμβρη: Ποινές φυλάκισης για 4, ενώ αθωώθηκε η κοπέλα

«Ηχηρά» ονόματα αντιεξουσιαστών της Πάτρας με βαριές ποινές

φυλακή

Τα δύο «ηχηρά» ονόματα από τα 7 μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας της Πάτρας καταδικάσθηκαν χθες με βαριές ποινές από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τη διάπραξη 6 ληστειών και κλοπών στην αχαϊκή πρωτεύουσα, καθώς και για την κατοχή ναρκωτικών και εκρηκτικής ύλης.

Το Δικαστήριο δέχθηκε μεν ότι είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις κακουργηματικές πράξεις, ωστόσο απέρριψε την κατηγορία ότι ήταν, μαζί με τους άλλους 5 συγκατηγορούμενούς τους, μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία της έδρας, ο γιος του τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη «Στέλιου» και ο φοιτητής στο σπίτι του οποίου βρέθηκε ποσότητα εκρηκτικής ύλης C4 καταδικάσθηκαν σε κάθειρξη 21 χρόνων και 4 μηνών ο πρώτος και σε 25 χρόνια και 4 μήνες ο δεύτερος, χωρίς η έφεσή τους να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, που σημαίνει ότι οδηγούνται στη φυλακή.

Για τους άλλους 5 κατηγορούμενους, που προσκόμισαν ιατρικές γνωματεύσεις ότι είναι χρήστες ναρκωτικών, μετετράπη το κατηγορητήριο από κακούργημα σε πλημμέλημα και καταδικάσθηκαν μεν, άλλα έπεσαν στα «μαλακά».

Συγκεκριμένα, ο τρίτος των κατηγορουμένων καταδικάσθηκε σε φυλάκιση 4 χρόνων και 4 μηνών, ο τέταρτος σε 3 χρόνια και 4 μήνες, ο πέμπτος σε 4 χρόνια και 9 μήνες και ο έκτος σε 5 χρόνια και 4 μήνες, ενώ η 27χρονη κοπέλα (αδερφή ενός εκ των κατηγορουμένων) αθωώθηκε. Οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η έδρα, εξάλλου, έκανε δεκτό μόνο κατά ένα σκέλος το αίτημα της υπεράσπισης να τύχουν ελαφρυντικών οι κατηγορούμενοι. Συγκεκριμένα, δέχθηκε ότι επέδειξαν καλή συμπεριφορά στη φυλακή, αν και ένας δικαστής μειοψήφησε.

Αντιθέτως, απορρίφθηκαν τα ελαφρυντικά της μετεφηβικής ηλικίας και του πρότερου σύννομου βίου.

Στο άκουσμα των ποινών τα συναισθήματα ήταν ανάμικτα ανάμεσα στους καταδικασθέντες, τους συγγενείς και τους λίγους φίλους τους, χωρίς πάντως να παρατηρηθεί κάποιο απρόοπτο. Αλλωστε από το πρωί ήταν ισχυρή η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων περιμετρικά και εντός του Δικαστικού Μεγάρου. Εκείνο δε, που διαπιστώθηκε ήταν η σχεδόν ανύπαρκτη συμπαράσταση στους «7» από άτομα του αντιεξουσιαστικού και αναρχικού χώρου. Προφανώς δεν ήθελαν να θεωρηθεί ότι ταυτίζονται με ληστές, κατόχους εκρηκτικών και χρήστες ναρκωτικών.