Θα καλυφθούν τα κενά. Πότε όμως;

ΝΩΠΕΣ είναι οι διαβεβαιώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού, κατά την επίσκεψή του σε κεντρική ιατρική δομή, με αφορμή ένα πρόγραμμα που εκπονείται από ιδιωτικό κοινωφελές ίδρυμα. Θα καλυφθούν τα κενά του υγειονομικού συστήματος. Κενά εγνωσμένα που όλοι παραδέχονται: Μια πολύχρονη πληγή του τομέα υγείας, με σοβαρό κοινωνικό αντίκτυπο.

ΤΑ ΚΕΝΑ στις υπηρεσίες του δημοσίου είναι σαν την ανεργία: Ποτέ δεν θα την εξαλείψεις, αλλά τουλάχιστον μάχεσαι να τη μειώσεις, όπως επίσης και για να μην αφορά τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα, προκειμένου να μην καταδικάζεται συγκεκριμένο κομμάτι του πληθυσμού σε αποκλεισμό και περιθωριοποίηση.

ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ στην υγεία, πάλι, ξέρεις ότι αυτά θα είναι αήττητα, με την έννοια ότι πάντα ένας παραπάνω γιατρός και ένας νοσηλευτής θα δίνουν παραπάνω ελπίδα για μια καλύτερη διαχείριση των καταστάσεων. Αλλά θα πρέπει να συμφωνήσουμε στα κεφαλαιώδη και τα μη παραδεκτά. Είναι κεφαλαιώδες, λοιπόν, να υπάρχουν διαθέσιμοι αναισθησιολόγοι στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο. Και είναι μη παραδεκτό ότι πήγε Μάιος και παραμένει ανοιχτό το αίτημα που εκκρεμεί από τον Σεπτέμβριο, εν όψει της διαγραφόμενης αποδυνάμωσης του τμήματος.

ΤΑ ΚΕΝΑ θα καλυφθούν, σύμφωνοι. Παίζει όμως κάποιον ρόλο ο χρόνος κατά τον οποίο θα επέλθει η κάλυψη. Ιδιαίτερα, όταν εγγυήσεις δίνει αυτοπροσώπως ο πρωθυπουργός, με το ειδικό του βάρος και το ατομικό του κύρος.

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ «ΕΛΒΕΤΙΑ»

ΑΠΟ ΟΣΑ θετικά και αισιόδοξα περιλαμβάνει η συνέντευξη του Ελβετού πρέσβη στο σημερινό της φύλλο η «Π», ας δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην επωδό: Στην επισήμανση ότι η περιοχή μας διαθέτει σημεία με αξιοζήλευτο ορεινό πλούτο που θα μπορούσε να αξιοποιήσει περαιτέρω τουριστικά. Ας ελπίσουμε ότι η προοπτική αυτή θα κινητοποιήσει πιο αποφασιστικά από όσο μέχρι σήμερα τον ιδιωτικό επενδυτικό παράγοντα. Επειδή λέμε ότι η Αχαΐα δεν έχει ζωή και δεν δίνει ευκαιρίες.