Το «UPINFOOD» ταξίδεψε στο Αγρίνιο – H «Liofyllo» στήριξε το 2o AGROWN

Η πρόεδρος και ιδρύτρια της Liofyllo,  Αλεξάνδρα Μακρυγεώργου συμμετείχε με τοποθέτησή της στη θεματική ενότητα «Διασύνδεση του Αγροδιατροφικού Τομέα με τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό»

Αγρίνιο

Το 2ο Αγροδιατροφικό Συνέδριο και Έκθεση με τίτλο «Αγροδιατροφικός Τομέας: Καλλιεργώντας ένα Συμβιωτικό Μέλλον», που διοργανώθηκε το διήμερο 10 και 11 Οκτωβρίου στο Αγρίνιο στήριξε η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Liofyllo. H επιτυχημένη συνδιοργάνωση φιλοδόξησε και τα κατάφερε τελικά να αναβαθμίσει και να διευρύνει τις θεματικές ενότητές της με τη συμμετοχή ομιλητών από διαφορετικούς κλάδους, που ως key players παρουσίασαν σφαιρικά το «ευφυές» μέλλον του αγροτικού τομέα μέσα στην επόμενη δεκαετία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε ένα περιβάλλον ραγδαία μεταβαλλόμενο, εξαιτίας παγκόσμιων αλλαγών και ανακατατάξεων.

Η πρόεδρος και ιδρύτρια της Liofyllo,  Αλεξάνδρα Μακρυγεώργου συμμετείχε με τοποθέτησή της στη θεματική ενότητα «Διασύνδεση του Αγροδιατροφικού Τομέα με τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό», όπου αναφέρθηκε στην παρουσίαση της επιχείρησής της ως καλή πρακτική στον αγροτικό τομέα, τόνισε την ανάγκη για συμπράξεις και αλληλεγγύη με γνώμονα πρωτίστως τον άνθρωπο και παρουσίασε τα αποτελέσματα, τους στόχους και την εκπαιδευτική πλατφόρμα ανοιχτή στο ευρύ κοινό του διετούς ευρωπαϊκού έργου Erasmus plus «UPINFOOD» (upinfood.erasmus.site).

Αγρίνιο

Πρόκειται για ένα έργο που στοχεύει στην ενίσχυση της μετάβασης της εφοδιαστικής αλυσίδας τροφίμων προς πιο καινοτόμα και βιώσιμα μοντέλα, μέσω της ποιοτικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης επιχειρήσεων, βιομηχανιών, ΜμΕ κ.α. Ποιοί θα είναι οι άμεσα ωφελούμενοι; Τοπικές επιχειρηματικές ενώσεις, ομοσπονδίες και επιμελητήρια, Ινστιτούτα ΕΕΚ, αναπτυξιακοί φορείς και τοπικές κοινωνίες. Οι εταίροι του έργου προέρχονται από την Πολωνία, τη Λιθουανία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ελλάδα (Liofyllo και Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης- Λάρισα).

Ολοκληρώνοντας, η αξία τέτοιων συνεδρίων έγκειται ακριβώς στη δυνατότητα που προσφέρουν για ουσιαστικό διάλογο και ανταλλαγή ιδεών, δημιουργώντας το απαραίτητο έδαφος για καινοτόμες λύσεις στις προκλήσεις του αγροδιατροφικού τομέα. Όπως έχει ειπωθεί, «η πραγματική σοφία δεν έρχεται από το να γνωρίζεις τις απαντήσεις, αλλά από το να θέτεις τα σωστά ερωτήματα». Με αυτή τη λογική, τέτοιες πρωτοβουλίες μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στη βιώσιμη ανάπτυξη και εξέλιξη του κλάδου.