Τσίπρας για τα συλλαλητήρια των Τεμπών: “Η δικαιοσύνη δεν είναι αποσταθεροποίηση, αλλά σταθερότητα”

Ο πρώην πρωθυπουργός με άρθρο του τοποθετείται για τις διαδηλώσεις και κατηγορεί την κυβέρνηση για θεσμική αποσταθεροποίηση

Τσίπρας

Με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετήθηκε σχετικά με τις μεγάλες κινητοποιήσεις που αναμένονται την Παρασκευή σε όλη τη χώρα, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από την τραγωδία των Τεμπών. Ο πρώην πρωθυπουργός άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, απορρίπτοντας την αφήγηση περί «αποσταθεροποίησης» και καταλογίζοντας στη Νέα Δημοκρατία ότι επιχειρεί να παρουσιάσει τις διαδηλώσεις ως οργανωμένη επίθεση εναντίον της.

Στο άρθρο του, ο κ. Τσίπρας τονίζει πως οι πολίτες δεν διαδηλώνουν για να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα, αλλά για να διεκδικήσουν δικαιοσύνη, διαφάνεια και λογοδοσία. «Τι ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων και εκατομμύρια πολίτες σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας; Δικαιοσύνη, αλήθεια, οξυγόνο», αναφέρει χαρακτηριστικά, απορρίπτοντας τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς ότι οι διαδηλώσεις αποτελούν κίνδυνο για τη σταθερότητα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει ότι η πραγματική αποσταθεροποίηση προέρχεται από τις πολιτικές της κυβέρνησης, αναφέροντας μεταξύ άλλων τις καθυστερήσεις στη διαλεύκανση της υπόθεσης των Τεμπών, το ρήγμα εμπιστοσύνης στη Δικαιοσύνη, το σκάνδαλο των υποκλοπών και την κρίση ακρίβειας που πλήττει τα νοικοκυριά.

«Αυτό που εκπροσωπούν οι αντιδράσεις, οι καταγγελίες, οι διαδηλώσεις, το τεράστιο λαϊκό κίνημα των τελευταίων εβδομάδων είναι το ακριβώς αντίθετο της αποσταθεροποίησης. Είναι ένα πανίσχυρο λαϊκό αίτημα δικαιοσύνης, δημοκρατίας και εν τέλει δημοκρατικής σταθερότητας», αναφέρει, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδιώκει τον κοινωνικό διχασμό για να διατηρηθεί στην εξουσία.

Ο πρώην πρωθυπουργός κλείνει το άρθρο του με μια ξεκάθαρη προτροπή προς τους πολίτες να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, χαρακτηρίζοντας τη συμμετοχή τους όχι μόνο ως δημοκρατικό δικαίωμα, αλλά ως υποχρέωση απέναντι στη δικαιοσύνη και την αλήθεια.

Διαβάστε επίσης

Πάτρα – Πεζοδρόμηση Μαιζώνος: Aνοίγει το κέντρο… αλλαγές για ελεύθερο και ασφαλές τριήμερο, Μελάς στην «Π»

Πώς έφτασαν σε συμφωνία Τραμπ-Ζελένσκι – Τα ορυκτά της Ουκρανίας και η ασφάλεια

Ουκρανία ώρα μηδέν: Τριετία χάους και θανάτου, αναλύσεις στην «Π» για το παρόν και το μέλλον

Πότε θα κατατεθεί η πρόταση μομφής από το ΠΑΣΟΚ – Παρουσία στα συλλαλητήρια για τα Τέμπη

Καιρός: Αστάθεια με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας σήμερα 26/02, η πρόγνωση για το Καρναβάλι και την Καθαρά Δευτέρα

Παραμένει στη ΜΕΘ ο Αλέξης Κούγιας – Οι ψεύτικες αναρτήσεις και η έκκληση του γιου του

Η απάτη με «λογίστρια» και ο γιος ζευγαριού στην Πάτρα

Πάτρα: Νέα καταδίκη για τον θάνατο του Δημήτρη Γραμματίκα

Πάτρα: Πένθος για τον Κώστα Κόντη, απεβίωσε η μητέρα του