«Zεσταίνει» o καιρός: Ερχονται αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες, πόσο θα φτάσει ο υδράργυρος
Η ζέστη κάνει την εμφάνισή της παράλληλα με την αφρικανική σκόνη κυρίως τα νότια της χώρας.

Αν και βρισκόμαστε μόλις στις αρχές του Μαΐου, ο καιρός αρχίζει να παίρνει καλοκαιρινές διαστάσεις, με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν ακόμη και τους 29°C σε αρκετές περιοχές της χώρας. Ο καιρός σήμερα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις και τοπικά φαινόμενα στα βόρεια ορεινά. Από τη Δευτέρα, όμως, η κατάσταση αλλάζει, με την αφρικανική σκόνη να φτάνει κυρίως στα νότια και τη θερμοκρασία να παρουσιάζει αυξομειώσεις.
Σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Αναστασία Τυράσκη, οι επόμενες ημέρες θα φέρουν σχετικά υψηλές θερμοκρασίες, με αραιές νεφώσεις και αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης. Παράλληλα, θα υπάρξουν και τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια.
Για τη Δευτέρα 5 Μαΐου, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, που θα πυκνώσουν κατά διαστήματα, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια της χώρας, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα βόρεια ηπειρωτικά, είναι πιθανό να εκδηλωθούν καταιγίδες μικρής διάρκειας το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι στα νότια θα είναι δυτικοί έως 6 μποφόρ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα, οι άνεμοι θα είναι από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βορειοδυτικά θα φτάσει τους 20-23°C, στην υπόλοιπη χώρα τους 24-26°C και τοπικά στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά μπορεί να ξεπεράσει τους 29°C.
Ο καιρός ανά περιοχή
Μακεδονία και Θράκη:
Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώσουν το απόγευμα, προκαλώντας τοπικούς όμβρους ή καταιγίδες στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 27-28°C, με τοπικά φαινόμενα στη κεντρική Μακεδονία να αγγίζουν τους 29°C.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος:
Η μέρα θα είναι γενικά αίθρια με αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα ενταθούν το βράδυ. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 28°C και τοπικά έως 29°C στην ηπειρωτική χώρα.
Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος:
Αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις και πιθανή πυκνότητα το απόγευμα, κυρίως στα ορεινά. Θερμοκρασία έως 28-29°C.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα:
Εξαιρετικά αίθριος καιρός, με θερμοκρασία έως 24°C, τοπικά 26°C.
Αττική και Θεσσαλονίκη:
Καιρός γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις το βράδυ και θερμοκρασία έως 28°C στην Αττική και 27°C στη Θεσσαλονίκη.
Για τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας, αναμένονται νεφώσεις με τοπικούς όμβρους ή καταιγίδες και θερμοκρασίες που θα παραμείνουν υψηλές, με τη σκόνη από την Αφρική να παραμένει σταθερή στον ατμοσφαιρικό θόλο της χώρας.
Διαβάστε επίσης
Καιρός: Καλοκαιρινές συνθήκες την Κυριακή – Πάνω από τους 30 βαθμούς από αύριο η θερμοκρασία
Πάτρα: Νέα στοιχεία για τη νεκρή ναυτικό – «Μπαλάκι» ευθυνών θύματος-πληρώματος-οδηγού
Δυτική Ελλάδα: Δεν ήρθε η καταστροφή με τα νέα όρια οικισμών
POS στις εκκλησίες: Πότε παίρνει φοροαπαλλαγή ο πιστός δωρητής!
Διαλειμματική νηστεία: Τελικά, είναι για όλους; Τι πρέπει να γνωρίζουμε
Η Καστός είναι ιδανική επιλογή για ένα ξεκούραστο Σαββατοκύριακο
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News