Η Πάτρα σχεδιάζει την κλιματική της ανθεκτικότητα: Συμμετοχικό εργαστήριο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “Minority Report”

Η Πάτρα ενισχύει τον ρόλο της στον παγκόσμιο χάρτη της καινοτομίας και της περιβαλλοντικής προσαρμογής, μέσα από ένα συμμετοχικό εργαστήριο που δίνει φωνή στους πολίτες και αξιοποιεί την τεχνολογία για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Η Πάτρα σχεδιάζει την κλιματική της ανθεκτικότητα: Συμμετοχικό εργαστήριο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου "Minority Report"

Ένα πρωτοποριακό εργαστήριο που φιλοδοξεί να ενεργοποιήσει τους πολίτες της Πάτρας στον σχεδιασμό λύσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής διοργανώνεται τη Δευτέρα 26 Μαΐου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Horizon 2020 “Minority Report”.

Η Πάτρα είναι μία από τις τρεις πόλεις παγκοσμίως – μαζί με το Δουβλίνο και το Ουέλινγκτον – που συμμετέχουν πιλοτικά στο πρόγραμμα, το οποίο αξιοποιεί τεχνητή νοημοσύνη, ψηφιακά δίδυμα και μοντέλα πρόβλεψης για την έγκαιρη προειδοποίηση και την αποτελεσματική διαχείριση φυσικών καταστροφών.

Το 1ο συμμετοχικό εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε δύο στάδια:

10:00 – 12:00 στο Πάρκο Ειρήνης, Πανεπιστήμιο Πατρών

13:30 – 16:00 στη Στοά ΑΒ Βασιλόπουλος, Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών & Αμερικής

Την πρόσκληση απευθύνει ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, με στόχο την ενίσχυση της κλιματικής ανθεκτικότητας του αστικού περιβάλλοντος της Πάτρας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τάκης Παπαδόπουλος στο Διεθνές Συνέδριο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας & Κοινωνικής Καινοτομίας

Το εργαστήριο απευθύνεται σε πολίτες κάθε ηλικίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη συμμετοχή της νεολαίας και των φοιτητών, καλώντας τους να εμπλακούν ενεργά μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες και ανταλλαγή εμπειριών.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διερευνήσουν πώς η καθημερινότητά τους επηρεάζεται από την έκθεση σε κινδύνους όπως οι πλημμύρες, οι πυρκαγιές και οι σεισμοί, αλλά και να συμβάλουν με τις ιδέες και την εμπειρία τους στον σχεδιασμό λύσεων που θα λαμβάνουν υπόψη τις πραγματικές ανάγκες και τις τοπικές ιδιαιτερότητες.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όλους.