Γερμανία: Παραιτήθηκε τελικά η υπουργός Άμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ

Το τελευταίο διάστημα η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Κριστίνε Λάμπρεχτ δέχτηκε έντονες επικρίσεις για σειρά λαθών που έχει διαπράξει

Γερμανία

Την παραίτησή της υπέβαλλε τη Δευτέρα (16/1) η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Κριστίνε Λάμπρεχτ, μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD).

Η παραίτησή της όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων κατατέθηκε στον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Η Κριστίνε Λάμπρεχτ είχε το τελευταίο διάστημα δεχτεί έντονες επικρίσεις λόγω σειράς λαθών που έχει διαπράξει.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό αφορούσε το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της στο Instagram, το οποίο βιντεοσκοπήθηκε με την ίδια να μιλάει για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ πίσω της ακούγονταν οι κροτίδες και τα πυροτεχνήματα από τον εορτασμό της αλλαγής του έτους στο Βερολίνο.

Αντικείμενο σχολίων έγινε όμως και η ουσία των δηλώσεών της. «Υπάρχει σε εξέλιξη ένας πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης. Και σε σχέση με αυτό, κέρδισα πολλές εμπειρίες, πάρα πολλές συναντήσεις με ενδιαφέροντες και υπέροχους ανθρώπους. Και για αυτό λέω ένα ειλικρινές ευχαριστώ», είχε δηλώσει, με τη φωνή της να ξεχωρίζει οριακά από τον θόρυβο των πυροτεχνημάτων. Για «ντροπιαστική εικόνα» έκαναν λόγο οι επικριτές της.

Παλαιότερα, η Κριστίνε Λάμπρεχτ, η οποία ξεκίνησε την κυβερνητική της καριέρα ως υφυπουργός Οικονομικών του Όλαφ Σολτς στην τελευταία κυβέρνηση της Άγγελα Μέρκελ, για να αναλάβει κατόπιν το υπουργείο Δικαιοσύνης, είχε προκαλέσει σχόλια αφενός για τους χειρισμούς της στο υπουργείο Άμυνας, όπου καταγράφονται σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις σε αμυντικό εξοπλισμό και αφετέρου όταν αποκαλύφθηκε ότι σε πολλά ταξίδια συνοδευόταν από τον 22χρονο γιο της, ο οποίος ταξίδευε με τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα των ενόπλων δυνάμεων και μάλιστα αναρτούσε φωτογραφίες μέσα από αυτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επιπλέον, λίγες ώρες μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, η κυρία Λάμπρεχτ εθεάθη σε ινστιτούτο αισθητικής να κάνει περιποίηση νυχιών, γεγονός που σχολιάστηκε ως έλλειψη ευαισθησίας για τη σοβαρότητα της κατάστασης.