Αχαΐα: «Εμάς ποιός μας πληρώνει;» – Σαράντης και Μοσχοβάκης μιλούν για την αδικία σε βάρος των djs

Σήμερα το pelop.gr απευθύνθηκε σε δύο γνωστούς djs της Πάτρας, οι οποίοι δεν μπορούν να δουλέψουν λόγω των μέτρων. Αισθάνονται θύματα εύκολων λύσεων και εκφράζουν απαισιοδοξία για το άμεσο μέλλον.

djs

Νύχτες… μισές και «βουβές» περνούν οι θαμώνες καταστημάτων εστίασης της Αχαΐας από την περασμένη Παρασκευή και πέρα από τα χιλιοειπωμένα και γραμμένα αποτελέσματα των συνωστισμών σε πλατείες και σκάλες της Πάτρας, υπάρχουν και οι οικονομικά ριγμένοι της υπόθεσης που είναι οι μαγαζάτορες, οι εργαζόμενοι και κυρίως οι μουσικοί και οι djs.
Όμως οι djs έχουν δει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο το εισόδημά τους να μειώνεται δραματικά. Και αν τους προηγούμενους μήνες, μπορούσαν να δεχτούν το επιχείρημα πως ήταν ανοχύρωτοι απέναντι στον κορονοϊό, πλέον έχοντας εμβολιαστεί και για να μπορούν να εργαστούν, δεν καταλαβαίνουν τη λογική των νέων μέτρων.
Το αποτέλεσμα είναι είτε να βλέπουν τα μεροκάματά να τους «προσπερνούν» αφού δεν μπορούν να δουλέψουν στην Αχαΐα, είτε αναγκάζονται όσοι έχουν τις γνωριμίες να αναζητήσουν μεροκάματο σε γειτονικούς νομούς όπως της Αιτωλοακαρνανίας και της Κορινθίας. Αυτοί που χάνουν το εισόδημά τους από ποιόν θα πληρωθούν;

Κωνσταντίνος Σαράντης: «Πάει το καρναβάλι, εννοείται»

«Είναι κατανοητό ότι σε μια μεγάλη φοιτητούπολη όπως η Πάτρα υπάρχει μεγαλύτερη κινητικότητα του ιου αυτές τις μέρες και θα υπάρξει και άλλη άνοδος στα κρούσματα του νομού. Το νυχτερινό/βουβό λοκντάουν (ενώ τα πάντα λειτουργούν κανονικά) είναι η εύκολη λύση αφού δε γίνεται η αστυνομία να είναι κάθε βράδυ σε όλα τα μαγαζιά, σε όλες τις πλατείες, στα σκαλιά και οπουδήποτε ενδέχεται να συνωστιστεί η “ατίθαση νεολαία που αψηφά τα μέτρα” όπως τη χαρακτηρίζουν οι πολιτικοί για να μην προσβάλουν τον βασικό κορμό των ψηφοφόρων τους (που επίσης αψηφούν τα μέτρα σε κάθε ευκαιρία την υπόλοιπη ημέρα). Οταν ανοίξουν τα σχολεία και οι φοιτητές επιστρέψουν στα μαθήματα δια ζώσης όμως θα κάνουν τεστ, άρα λογικά θα είναι το ίδιο ελεγχόμενη η κατάσταση. Άρα λογικά δε θα τίθεται θέμα για ένα μπαρ που δέχεται μόνο εμβολιασμένους και νοσήσαντες, ίσως να είναι πιο ασφαλές από ένα εμπορικό κατάστημα. Αλλά όλοι ξέρουμε ότι σε 2-3 εβδομάδες που θα είναι στο κόκκινο όλοι οι νομοί, πάλι η διασκέδαση θα φταίει. Και στις γιορτές πάλι η διασκέδαση θα φταίει, και εννοείται πως δε θα κάνουμε καρναβάλι, αλλά παραμένουμε αισιόδοξοι γιατί θα έρθει ο τουρισμός το 2022 για να μας σώσει. Οσοι θα ασχολούμαστε ακόμα με αυτές τις δουλειές δηλαδή…».

Νίκος Μοσχοβάκης: Νιώθουμε προδωμένοι

«Όταν ξεκίνησε η καμπάνια του εμβολιασμού, όλοι θυμόμαστε πως μας έταζαν ότι θα πάρουμε την ζωή μας πίσω με το εμβόλιο. Ο καιρός πέρασε και τώρα βλέπω ότι δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικά και ο κόσμος νιώθει προδομένος και είναι λογικό. Πλέον, βλέπω ότι οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι ειδικά της εστίασης και της διασκέδασης μένουν όλοι στον αέρα για μία ακόμα φορά. Δεν γίνεται να αφήνεις τα μαγαζιά χωρίς μουσική και να επιτρέπεις τις συναυλίες, πόσο μάλλον όταν αρχές Σεπτέμβριου γνωρίζαμε πως οι κλειστοί χώροι θα λειτουργούν κανονικά με εμβολιασμένους. Βαίνουμε όλοι μαζί σε μια κατηφόρα δίχως τελειωμό και έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να μην ξέρουμε τελικά ποια είναι η λύση. Ειλικρινά, είναι τέτοια η κατάσταση που δεν θέλω να προσθέσω κάτι άλλο γιατί αν αρχίσω να λέω τα προβλήματα που βγαίνουν από όλο αυτό που ζούμε, τότε δεν μας φτάνει μια σελίδα».