Απολογισμός από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Επιχειρηματικότητα και απασχόληση – Με μόνιμους μηχανισμούς στήριξης

Διαδοχικές ημερίδες από τον Μηχανισμό Στήριξης Επιχειρηματικότητας της ΠΔΕ για την ενημέρωση του κοινού

Απολογισμός

Ελκυστικές συνθήκες για την επενδυτική δραστηριότητα, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, διαμορφώνει τα τελευταία χρόνια η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία με τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά μέσα στηρίζει έμπρακτα την τοπική επιχειρηματικότητα, δημιουργώντας και παρέχοντας εφόδια που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις, όχι μόνο να είναι βιώσιμες, αλλά και ανταγωνιστικές.

Με μόνιμους μηχανισμούς στήριξης επικοινωνείται στο εξωτερικό το επενδυτικό προφίλ της Δυτικής Ελλάδας και οι επενδυτικές ευκαιρίες, μελετάται η χωροθέτηση επιχειρηματικών πάρκων και ενισχύονται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Σημειώνεται ότι την περίοδο 2019-2022 δόθηκαν συνολικά 190 εκ. ευρώ σε προγράμματα και δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας που αφορούσαν σε 7.000 επιχειρήσεις των τριών περιφερειακών ενοτήτων.

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ

Μια καινοτόμο πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που εντάσσεται στην ευρύτερη Στρατηγική της για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας είναι ο Μηχανισμός Στήριξης Επιχειρηματικότητας που παρέχει δωρεάν εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις, δυνητικούς επιχειρηματίες, επενδυτές, πολίτες, με σκοπό τη βελτίωση της λειτουργίας τους, την ανάπτυξή τους και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους.

ΣΥΜΠΡΑΞΗ

Επίσης έχει δημιουργηθεί η σύμπραξη Καινοτομίας Επιχειρηματικότητας «ΥΠΑΤΙΑ» με τα Πανεπιστήμια Πατρών και Πελοποννήσου, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, το Ινστιτούτο Βιομηχανικών Συστημάτων/Ερευνητικό Κέντρο ΑΘΗΝΑ, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ, το Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής (ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ) και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού υλοποιεί το έργο «Περιφερειακός Μηχανισμός Διάγνωσης της Αγοράς Εργασίας».

Στόχος του έργου είναι η πρόβλεψη των μελλοντικών αναγκών σε νέες θέσεις εργασίας και σε νέες απαιτούμενες δεξιότητες, ως συνέπεια του οικονομικού μετασχηματισμού, τα οποία αποτελούν σημαντικά δεδομένα για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση παρεμβάσεων για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μέσω δράσεων επαγγελματικής κατάρτισης και ενίσχυσης της απασχόλησης σε περιφερειακό επίπεδο.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Πάτρα – Τρίτο κρούσμα μηνιγγίτιδας: Σοβαρά αλλά σταθερά ο φοιτητής – Μέτρα πρόληψης στον πανεπιστημιακό πληθυσμό

Πέθανε ο άνδρας που πυροβόλησαν στο κεφάλι στο κέντρο της Αθήνας

Τελέστηκε ο πρώτος γάμος μεταξύ γυναικών – Συγκίνηση στο δημαρχείο ΦΩΤΟ

Έρχεται αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Απριλίου – Πού θα φτάσει – Δείτε παραδείγματα