Χρηματιστήριο: Ο Γενικός Δείκτης κοντά στις 1.834 μονάδες

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Χρηματιστήριο: Ο Γενικός Δείκτης κοντά στις 1.834 μονάδες

Μετά το έντονο τριήμερο έντασης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, οι αγορές στρέφουν την προσοχή τους στις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών, με τη FED να έχει προγραμματισμένη συνεδρίαση μέσα στην εβδομάδα. Ανάλογες κινήσεις αναμένονται και από την Τράπεζα της Ιαπωνίας και τη Βρετανική Κεντρική Τράπεζα.

Το βασικό ζήτημα που απασχολεί τις κεντρικές τράπεζες είναι η αύξηση των τιμών του πετρελαίου, η οποία ενδέχεται να επιδεινώσει τον πληθωρισμό.

Στις πρώτες συνεδριάσεις της ημέρας, οι ευρωπαϊκοί δείκτες κινούνται ανοδικά: ο DAX ενισχύεται κατά 0,18%, ο CAC 0,32%, ο MIB 0,42% και ο Eurostoxx 50 κατά 0,27%.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται κοντά στις 1.830 μονάδες, καταγράφοντας μικρή υποχώρηση 0,27%, παρά την αυξημένη αξία συναλλαγών που ξεπέρασε τα 9 εκατ. ευρώ στα πρώτα λεπτά.

Ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει ήπια άνοδο, ευθυγραμμισμένος με τις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ οι περισσότερες μη τραπεζικές μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης κινούνται πτωτικά.

Ανοδικά ξεχωρίζουν μετοχές όπως Δ.Α.Α., ΕΛΠΕ, Motor Oil, Jumbo, Titan και Coca-Cola HBC, με τις εταιρείες πετρελαίου να επωφελούνται από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου.