ΔΕΥΑΔ: Ο μάνατζερ έφερε «τρικυμία»

Ο δήμαρχος εξηγεί πως θα πρέπει να λειτουργήσει ως μια επιχείρηση κι όχι από τνο καθένα μέσα στον Δήμο, θεωρώντας πως όλοι δεν είναι ικανοί για όλα.

ΔΕΥΑΔ

Η πολύπαθη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης – Αποχέτευσης Δυμαίων, έρχεται να αποτελέσει και πάλι σημείο πολιτικής τριβής στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, μετά την απόφαση του δημάρχου να υλοποιήσει την εξαγγελία του για τοποθέτηση «μάνατζερ» που θα αναλάβει να τη βγάλει από τα τραγικά λειτουργικά και κυρίως οικονομικά της αδιέξοδα.

Η επιλογή του αχαγιώτη οικονομολόγου Σωτήρη Κρούσσα στη θέση του γενικού διευθυντή της ΔΕΥΑΔ, δεν ψηφίστηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση, ο εκπρόσωπος της οποίας, επέκρινε τη δημοτική αρχή τόσο για την χρονική στιγμή της κίνησης, όσο και για το κόστος αυτής, που θα επιβαρύνει το δημοτικό ταμείο.

> Ο Σωτήρης Τραχάνης (τ. πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ), μιλώντας στην «Π», ξεκαθάρισε πως δεν αμφιβάλλει για τα προσόντα του κ. Κρούσσα. «Ο χρόνος που απομένει για τη σημερινή διοίκηση είναι δύο έτη, δηλαδή κατ’ ουσίαν έναν, αν εξαιρέσουμε το προεκλογικό 2023. Τί να κάνει σε τόσο ελάχιστο χρόνο; Επρεπε να συνεχίσει, όπως μέχρι τώρα. Από την άλλη θα κοστίσει στην καταχρεωμένη ΔΕΥΑΔ πάνω απο 40.000 ευρώ το χρόνο. Τι θα κάνει ο μάνατζερ σε μία καταχρεωμένη επιχείρηση; Θα είναι μία άσκοπη σπατάλη χρημάτων, χωρίς αποτέλεσμα. Από την άλλη, γιατί ο κ. Μυλωνάς έκανε ασύστολες μισθώσεις γεωτρήσεων και γιατί συνεχίζει να περνά δέκα – δέκα τις απευθείας αναθέσεις υλικού, ενώ προεκλογικά μάς έλεγε για διαγωνισμούς και διαφάνεια;» δηλώνει το μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΔ.

> Ο Σπύρος Μυλωνάς (πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ) δεν άφησε αναπάντητη την αρνητική κριτική των αντιπάλων του, για να θυμίσει τις πολιτικές τους ευθύνες ως προς την κατάσταση της Υπηρεσίας. «Είναι εύκολο να λαϊκίζουν. Είναι ένα κομμάτι που δημιούργησε το πρόβλημα. Οι λογικές αυτών των κυρίων είναι που οδήγησαν τη ΔΕΥΑΔ εδώ που είναι σήμερα. Με τακτικές του χθες έφεραν την οικονομική καταστροφή και τον κόσμο να’ ναι χωρίς νερό» δηλώνει στην «Π».

Ο δήμαρχος εξηγεί πως η ΔΕΥΑΔ θα πρέπει να λειτουργήσει ως μία επιχείρηση κι όχι από τον καθένα μέσα στον Δήμο, θεωρώντας πως όλοι δεν είναι ικανοί για όλα. Διαβεβαιώνει, ωστόσο, πως η αποτελεσματικότητα του «μάνατζερ» θα ελεγχθεί.

Ο κ. Μυλωνάς δεν διστάζει να τα βάλει και με το κυρίαρχο «σύστημα» στα πολιτικοδημοτικά πράγματα, καταλήγοντας: «Εύκολο θα ήταν να βάλω τον κολλητό μας, επιτυχόντα ή αποτυχόντα δημοτικό σύμβουλο, ή ένα κομματικό φίλο…» αφήνοντας πολλά να εννοηθούν για τον τρόπο που λειτούργησε στη ΔΕΥΑΔ η προηγούμενη δημοτική αρχή.