Δροσερό και φρουτώδες γλυκό ψυγείου με μπανάνες, μπισκότα και σοκολάτα
Ένα γλυκό με εύκολη συνταγή και κυρίως με υλικά που έχουμε στη κουζίνα μας!
Αν σας αρέσουν τα γλυκά ψυγείου αλλά αναζητάτε μία διαφορετική συνταγή, δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό το θεσπέσιο μπανανογλυκό με σοκολάτα και μπισκότα. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για την πιο λαχταριστή κρεμώδη τυρόπιτα.
Υλικά
3 μπανάνες
200 γρ. Μπισκότα τύπου πτι μπερ
750γρ. γάλα πλήρες
100 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
50γρ. Κορν φλάουρ
1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
125γρ. Κουβερτούρα 54%
100γρ. Νιφάδες σοκολάτας
50γρ. Κακάο
Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε τις μπανάνες και τα μπισκότα, αναμειγνύουμε να γίνουν ένα.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι ή σε φούρνο μικροκυμάτων.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το μείγμα από το μπλέντερ, την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ να ομογενοποιηθούν.
Σε μια στρογγυλή φόρμα 22εκ. με λαδόκολλα προσθέτουμε το μείγμα μας και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες περίπου.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.
Αποσύρουμε από τη φωτιά μόλις το μείγμα μας αρχίζει να πήζει.
Βάζουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, για 30 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε την στρογγυλή φόρμα στα μισά από το ψυγείο ,προσθέτουμε την κρέμα βανίλιας από πάνω και αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο, μέχρι να παγώσουν και να είναι σταθερά.
Ξεφορμάρουμε, πασπαλίσουμε με κακάο και νιφάδες σοκολάτας.
Διαβάστε επίσης:
Σπύρος Τσιρώνης στον Peloponnisos FM: «Οσοι ψηφίσουν τον γάμο… αποστασία από τον Θεό»
Μαρία Καρυστιανού για Τέμπη: «Μιλάμε για δολοφόνους που έκλεισαν τα σπίτια μας»
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News