Δύτης επέζησε από επίθεση καρχαρία και εξηγεί τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις σε τέτοια κατάσταση ΒΙΝΤΕΟ

Ο Αυστραλός κατάφερε να κολυμπήσει πίσω στην ακτή, αφότου δέχτηκε την επίθεση και αφού επέζησε από θαύμα, αποφάσισε να γράψει βιβλίο, ενώ κάνει καριέρα, πια, ως ομιλητής παρακίνησης (motivational speech) και τηλεοπτικός παρουσιαστής

Δύτης επέζησε από επίθεση καρχαρία και εξηγεί τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις σε τέτοια κατάσταση ΒΙΝΤΕΟ

Ο Paul de Gelder, πρώην δύτης του πολεμικού ναυτικού, έχασε το ένα χέρι και το ένα πόδι του όταν δέχτηκε επίθεση από έναν ταυροκαρχαρία στο λιμάνι του Σίδνεϊ το 2009. Τώρα, μοιράζεται με τον κόσμο το μοναδικό πράγμα που δεν πρέπει να κάνει, αν και εφόσον δεχτεί επίθεση από το μεγαλόσωμο θηλαστικό.

Ο Αυστραλός κατάφερε να κολυμπήσει πίσω στην ακτή, αφότου δέχτηκε την επίθεση και αφού επέζησε από θαύμα, αποφάσισε να γράψει βιβλίο, ενώ κάνει καριέρα, πια, ως ομιλητής παρακίνησης (motivational speech) και τηλεοπτικός παρουσιαστής. Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Discovery, ανέφερε ακριβώς τι δεν πρέπει να κάνεις κάποιος όταν συναντάει έναν καρχαρία.

Ποιο είναι το μοναδικό πράγμα που δεν πρέπει να κάνετε όταν συναντηθείτε με έναν καρχαρία;
Η συμβουλή είναι πιο απλή απ’ ότι θα περιμένατε. «Μην βάζετε τα άκρα σας στο νερό», είπε και έριξε το προσθετικό του πόδι στη θάλασσα με μια αγέλη από καρχαρίες να το κατασπαράζει αμέσως, με το συνθετικό αίμα που βγήκε από μέσα να ήταν αρκετό ώστε να τους πείσει να μην φάνε και το υπόλοιπο σώμα του.,

Ο Paul de Gelder μοιράστηκε επίσης μερικές ακόμα συμβουλές που μπορεί να φανούν χρήσιμες: «Να ταξιδεύετε πάντα με αιμοστατικό επίδεσμο για να διασφαλίσετε ότι μπορείτε να σταματήσετε τη ροή του αίματος σε περίπτωση που χάσετε κάποιο άκρο και να μην φοράτε κοσμήματα που κάνουν αντανάκλαση στον ήλιο, καθώς οι καρχαρίες μπορούν κάλλιστα να τα μπερδέψουν με λέπια ψαριού και να γίνετε το επόμενο γεύμα σας».

Μιλώντας και στο CBS News, o de Gelder έδωσε τρεις ακόμα συμβουλές σε περίπτωση επίθεσης καρχαρία: «Ξέρω ότι παραβαίνει σε όλα τα φυσικά ένστικτα επιβίωσης, αλλά το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να μην πανικοβληθείς. Πρέπει να καταλάβεις ότι αυτοί οι καρχαρίες δεν ξέρουν πραγματικά τι είσαι, έχεις σχεδόν το ίδιο μέγεθος με αυτούς και δεν θέλουν να σου επιτεθούν».

Το να στέκεστε σταθεροί και να κοιτάτε τον καρχαρία μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να επιβιώσετε, όπως ανέφερε ο Αυστραλός: «Ξέρουν ότι όταν τους παρακολουθείτε, δεν θέλουν να σας επιτεθούν, θέλουν έναν εύκολο στόχο. Γι’ αυτό οι καρχαρίες τίγρεις πάντα μας πλησιάζουν από πίσω. Αν τα πράγματα πάνε τελείως στραβά, ως εσχάτη λύση προτείνω να τους σπρώξετε από τη μύτη. Προσοχή! Όχι να τους χτυπήσετε, να τους σπρώξετε».