Εισαγγελία Πατρών για υπόθεση κοριτσιών: Ετοιμότητα και συναίνεση…

Ποιοι οι χειρισμοί στο οποιοδήποτε ενδεχόμενο με τα τρία αγγελούδια

Εισαγγελία

Εχει γίνει πολλή κουβέντα, την τρέχουσα εβδομάδα, με βάση διαρροές και φήμες ότι θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης για το πολύκροτο θέμα των θανάτων των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, στην Πάτρα.

Σπεύδουμε να επισημάνουμε ότι είναι μια εκδοχή οι διαρροές. Η άλλη εκδοχή είναι να μην προκύψει κάτι που να δικαιολογεί, επί του παρόντος, έκδοση εντάλματος ή ενταλμάτων και να συνεχιστούν οι διαδικασίες μέχρι να ολοκληρωθεί η Προανακριτική Εξέταση από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, η οποία ως γνωστόν, έχει παραγγελθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας.

Αν και με την ολοκλήρωση της Προανακριτικής Εξέτασης δεν προκύψει και πάλι κάτι ύποπτο, τότε ο φάκελος θα μπει στο αρχείο.

Ως προς την πρώτη εκδοχή, ισχύει ό,τι αναφέραμε και την Πέμπτη στην εφημερίδα «Πελοπόννησος». Αφού η εντολή δόθηκε από την Εισαγγελία Πάτρας, ο φάκελος θα επιστραφεί σ’ αυτήν.

Ωστόσο, αν το Τμήμα Ανθρωποκτονιών εκτιμήσει και αποφασίσει ότι έχει επαρκή στοιχεία και έτσι σχηματίσει δικογραφία για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, τότε η Προκαταρκτική Εξέταση διακόπτεται.

Συνυπολογίζουμε, εν προκειμένω, ότι έχει «τρέξει» και ξεχωριστή αστυνομική προανάκριση, που προφανώς θα διευκολύνει την εκτίμηση του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ότι συντρέχει σοβαρός λόγος για την έκδοση εντάλματος ή ενταλμάτων.

Από κει και πέρα, είναι πια ζήτημα «ενδοσυνεννόησης» των εισαγγελικών αρχών της Αθήνας και της Πάτρας για το ποια είναι η Υπηρεσία που θα προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες. Σε κάθε περίπτωση, αν επιλεγεί η Αθήνα πρέπει να συναινέσει η Εισαγγελία της Πάτρας.

Δίνοντας, βέβαια, αυτή την αναλυτική διάσταση πήγαμε κάπως… μακριά, αφού θα προηγηθεί η κλήση για εξέταση, από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών του Μάνου Δασκαλάκη, της Ρούλας Πισπιρίγκου και της αδελφής της Δήμητρας. Η κλήση τους έχει καταλυτικό χαρακτήρα, αφού από τις εξηγήσεις που θα δώσουν -σε σχέση με όσα έχουν κατατεθεί από μάρτυρες, αλλά και γύρω απ’ όσα κατά καιρούς έχουν υποστηρίξει σε ΜΜΕ- θα κριθούν πολλά…

Δεν ειδοποιήθηκε η Αστυνομία

Μετά τον θάνατο της Ιριδας κι ενώ συμπληρώθηκε ένας χρόνος (21 Μαρτίου), σε τριπλό θεσμικό επίπεδο είχε εκτιμηθεί ότι «κάτι δεν πήγαινε καλά».

Οπως αποκαλύπτει η «Π», σήμερα, είχε αναπτυχθεί προβληματισμός σε υψηλό επίπεδο, στην Εισαγγελία Πάτρας, την Ελληνική Αστυνομία και την Ιατροδικαστική Υπηρεσία.

Κοινός τόπος ήταν η υποψία ότι κάτι ασυνήθιστα παράξενο συνέβαινε στην οικογένεια Δασκαλάκη, καθώς είχε προηγηθεί 1 χρόνο νωρίτερα και ο θάνατος της Μαλένας.

Κοινό στοιχείο των δύο θανάτων ήταν η ανάμιξη της ΕΛΑΣ, καθώς δεν θεωρήθηκαν «αιφνίδιοι», ώστε να αρκεί μια απλή πιστοποίηση γιατρού για να τελεστεί η κηδεία τους. Και στις δύο περιπτώσεις λήφθηκαν καταθέσεις και διενεργήθηκαν ιατροδικαστικές εξετάσεις.

«Ημασταν ψιλιασμένοι» (δηλαδή, υποψιασμένοι), μας είχε πει χαρακτηριστικά (προ μηνός) ανώτερος αξιωματικός της τοπικής ΕΛΑΣ. Λίγες μέρες μετά το θάνατο της Ιριδας, άρχισαν τα προβλήματα του μοναδικού πλέον στη ζωή παιδιού της οικογένειας, της Τζωρτζίνας που εισήχθη αρχικά στο Καραμανδάνειο.

Προ ημερών αποκαλύφθηκε ότι, τότε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο (Ρίο) ειδοποίησε το «Χαμόγελο του Παιδιού» να συνδράμει στην αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων (; ) της οικογένειας. Από το «Χαμόγελο» συνεστήθη να απευθυνθούν οι γιατροί στον Εισαγγελέα.

Δεν συνέβη, όμως, κάτι τέτοιο. Ούτε η τοπική ΕΛΑΣ ειδοποιήθηκε πως η εισαγωγή της Τζωρτζίνας συνοδευόταν από…«περίεργες συμπεριφορές» και «αλλόκοτα» ιατρικά γεγονότα.
Οι υποψίες όλων, εν τέλει, υπήρχαν, αλλά παρέμειναν ανεξερεύνητες…και η Τζωρτζίνα, δυστυχώς, «είχε» πάρει έναν δρόμο χωρίς επιστροφή…