Επίδομα καυσίμων: Εκατοντάδες από τη πρώτη μέρα οι αιτήσεις για το Fuel Pass – Ποιο λάθος πρέπει να προσέξετε
Ξεπέρασαν τις 100.000 οι αιτήσεις για το επίδομα βενζίνης μέχρι το μεσημέρι της πρώτης μέρας λειτουργίας της πλατφόρμας
Ξεπέρασαν τις 100.000 οι αιτήσεις για την επιδότηση καυσίμων με την ανταπόκριση των πολιτών να είναι άμεση προκειμένου να λάβουν την οικονομική ενίσχυση των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2022 μέσω του vouchers.gov.gr για το Fuel Pass.
«Μέσα σε λίγες ώρες ξεπεράσαμε τις 100.000 αιτήσεις για το Fuel Pass» ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, υπενθυμίζοντας πως «εφόσον ο ΑΦΜ σας λήγει σε 0,1 ή 2, μπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας μέσω του vouchers.gov.gr»
Μέσα σε λίγες ώρες ξεπεράσαμε τις 100.000 αιτήσεις για το Fuel Pass.
Εφόσον ο ΑΦΜ σας λήγει σε 0, 1 ή 2, μπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας μέσω του https://t.co/Qf9P9fjCCZ.@cstaikouras @AdonisGeorgiadi @Skylakakis @th_livanios @DimosthenisAnag @ktpae pic.twitter.com/WdIACyrAvA
— Kyriakos Pierrakakis (@Pierrakakis) April 26, 2022
Υπενθυμίζεται, ότι το ποσό της ενίσχυσης κυμαίνεται από 30 έως 50 ευρώ και εξαρτάται από τον τύπο του οχήματος και την κύρια κατοικία του δικαιούχου, ενώ η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των πολιτών. Συγκεκριμένα, την Τρίτη 26 Απριλίου θα μπορούν να κάνουν αίτηση οι πολίτες των οποίων οι ΑΦΜ λήγουν σε 0, 1 και 2.
Έως την Παρασκευή 29 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για όλους τους δικαιούχους πολίτες με βάση τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ τους.
Το vouchers.gov.gr απευθύνεται σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια δικαιούχους και αφορά στην ενίσχυση για το κόστος κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2022. Το ποσό της ενίσχυσης κυμαίνεται από 30 έως 50 ευρώ και εξαρτάται από τον τύπο του οχήματος και την κύρια κατοικία του δικαιούχου. Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 130 εκατομμύρια ευρώ, από πιστώσεις που διατέθηκαν από τις Γενικές Κρατικές Δαπάνες του Υπουργείου Οικονομικών. Η πλατφόρμα υλοποιήθηκε από την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ Μ.Α.Ε.), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
Δικαιούχοι του Fuel Pass είναι όλοι οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ. Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα ΙΧ όχημα ή μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο, υπό την προϋπόθεση το συγκεκριμένο μέσο μετακίνησης να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας. Το φυσικό πρόσωπο θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του οχήματος, ή αυτό να βρίσκεται σε καθεστώς leasing.
Σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όσον αφορά τη διαδικασία «δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα και όλα φαίνεται να λειτουργούν σωστά.
Τι πρέπει να προσέξετε
Οι δικαιούχοι των οποίων οι αιτήσεις δεν γίνονται δεκτές πρέπει να προσέξουν κατά αρχήν να μην υπάρχουν κενά στα πεδία στα οποία πρέπει να συμπληρώσουν στοιχεία, όπως η πινακίδα του οχήματος ή το τηλέφωνο ή η διεύθυνση email.
Όπως αναφέρεται από αρμόδιες πηγές, εάν ο δικαιούχος αφήσει κατά λάθος κενό στο πεδίο που πρέπει να συμπληρώσει τότε η αίτηση δεν μπορεί να γίνει δεκτή.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News