Γαρίδες σουβλάκι αρωματισμένες με βασιλικό

Υλικά

1 κιλό γαρίδες καθαρισμένες

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

1/4 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας

2 κ. σ. ξύδι

2 κ. σ. φρεσκοκομμένο βασιλικό

1/2 κ. γλ. αλάτι

1/4 κ. γλ. πιπέρι καγιέν

Καλαμάκια για σουβλάκι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τη σάλτσα ντομάτας και το ξύδι.

Βήμα 2

Προσθέστε το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βήμα 3

Τοποθετήστε τις γαρίδες στο μπολ και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθούν από την μαρινάδα ομοιόμορφα.

Βήμα 4

Καλύψτε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για μισή με μία ώρα περίπου, ανακατεύοντας ενδιάμεσα μία με δύο φορές.

Βήμα 5

Ζεστάνετε το γκριλ σε μέτρια φωτιά και τοποθετήστε τις γαρίδες στα καλαμάκια για σουβλάκι τρυπώντας μία στο κεφάλι και μία στην ουρά.

Βήμα 6

Ρίξτε λίγο λάδι στο γκριλ και ψήστε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.