Η Τρίπολη εξελίσσεται σε ισχυρό κόμβο εγχώριας παραγωγής φαρμάκων

Στην εκδήλωση, παρευρέθηκε και ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Τρίπολη

” Επενδύσεις, έρευνα και καινοτομία ”, ήταν το θέμα ημερίδας που οργάνωσε στην Τρίπολη η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανιών.

Στην εκδήλωση, παρευρέθηκε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, η γενική γραμματέας ιδιωτικών επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Βίκυ Λοίζου, ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, ο Δημήτρης Πτωχός (περιφερειάρχης Πελοποννήσου), οι δήμαρχοι της Αρκαδίας, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης (σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας, πρώην Αν, Υπ. Υγείας), πρόεδροι και εκπρόσωποι θεσμικών, επιστημονικών και παραγωγικών φορέων της περιοχής, εκπρόσωποι συλλόγων, σωματείων, η διοίκηση της Ένωσης των Φαρμακοβιομηχανιών, τα ανώτερα στελέχη των τριών (DEMO, όμιλος Elpen, ) εταιριών που επενδύουν στην Τρίπολη, αλλά και επαγγελματίες του χώρου της υγείας.

” Αναδεικνύεται με την σημερινή εκδήλωση, η μεγάλη προστιθέμενη αξία της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Μία βιομηχανική περιοχή, μία πόλη, ένας νομός, αναζωογονούνται από τις μεγάλες επενδύσεις της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Δημιουργούμε σε όλη τη χώρα, χιλιάδες, άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας και καλύπτουμε εκατομμύρια Έλληνες με εγχώρια παραγόμενα φάρμακα. Με την ολοκλήρωση των επενδύσεων αυτών, θα αντιμετωπίσουμε τις ελλείψεις σε πολλά βασικά φάρμακα. Δίνουμε ελπίδα και προοπτική σε πολλούς νέους. Αποδεικνύουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι το κέντρο παραγωγής φαρμάκων για όλη την Ευρώπη“, είπε στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΠΕΦ, Θεόδωρος Τρύφων (ELPEN).

Ο Δημήτρης Δέμος (αντιπρόεδρος της ΠΕΦ, DEMO), στην ομιλία του, προχώρησε σε μία παρουσίαση αναφορικά με τη συνεισφορά της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας στην έρευνα και στην καινοτομία, λέγοντας τα εξής: ” Μέσα απ’ την καινοτομία προάγονται νέες θεραπευτικές λύσεις. Η εξάπλωση, όμως, των λύσεων αυτών, σε παγκόσμιο επίπεδο και ειδικά σε χώρες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν φάρμακα, που ολοένα και ακριβαίνουν, έρχεται μέσα από τη βιομηχανία γενοσήμων, η οποία δεν εξασφαλίζει απλώς προσιτό φάρμακο σε μεγάλο μέρος του κόσμου μετά τη λήξη του καθεστώτος προστασίας, αλλά μέσα από ενέργειες, οριακής καινοτομίας, βελτιώνει το αρχικό προιόν, ώστε να δημιουργήσει ευκολία στη χρήση και αύξηση της συμμόρφωσης του ασθενή”.

Στην εκδήλωση, έγινε αναφορά (Φαίη Κοσμοπούλου, γενική διευθύντρια ΠΕΦ), στις επενδύσεις της εγχώριας βιομηχανίας φαρμάκου που υλοποιούνται για την περίοδο 202 – 2026.

Πρόκειται για 10 νέα εργοστάσια, 22 νέες μονάδες παραγωγής και 14 νέες ερευνητικές δομές.

Τρίπολη
Στην εκδήλωση της Π.Ε.Φ. παρευρέθηκε και μίλησε και ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης
Ο Αριστοτέλης Λυμπερόπουλος (DEMO), μίλησε για τις επενδύσεις της εταιρείας στην Τρίπολη.

Είπε, χαρακτηριστικά: ” Θα παράγονται στην Τρίπολη, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πρώτες ύλες φαρμάκων, αλλά και τελικά φαρμακευτικά προιόντα, χημικής προέλευσης. Με την ολοκλήρωση των έργων, η εταιρεία αυτή, θα είναι στις 3 μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής πενικιλινούχων και ογκολογικών φαρμάκων της Ευρώπης. Με τα προιόντα που θα παράγονται στην Τρίπολη, η εταιρεία, θα μπορεί να καλύπτει το 34 % των αναγκών της Ευρωπαικής Ένωσης σε πενικιλινούχα και το 35 % σε ογκολογικά φάρμακα. Η DEMO συμβάλλει στην αναβάθμιση της Αρκαδίας, αφού θα δημιουργηθούν σε βάθος 10ετίας, πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας. Η Τρίπολη, προάγεται σε Ευρωπαικό κέντρο του φαρμάκου ΄΄

Ο Χρήστος Σωτηρίου, αντιπρόεδρος στο δ.σ. και διευθύνων σύμβουλος της WIN MEDICA, μιλώντας για την επένδυση της Τρίπολης, είπε τα πιο κάτω: ” Η κατασκευή της νέας παραγωγικής μονάδας στην Τρίπολη, μετασχηματίζεται από αμιγώς εμπορική και σε παραγωγική εταιρεία. Η νέα μονάδα θα είναι συνολικής επένδυσης 50 εκατ. ευρώ και θα δημιουργήσει 250 θέσεις εργασίας (άμεσες και έμμεσες). Το οφέλη της επένδυσης αναμένεται να ξεπεράσουν τα 100 εκατ. ευρώ. Με τα ογκολογικά φάρμακα που θα παράγει η νέα μονάδα θα μπορεί να καλυφθεί το 50 % των αναγκών των ελλήνων ασθενών, σε 11 βασικά ογκολογικά φάρμακα. Η εταιρεία, παράλληλα, έχει συνάψει, ήδη, συμφωνίες και σχεδιάζει να εξάγει τα φαρμακευτικά σκευάσματα σε περισσότερες από 40 χώρες στην Ευρώπη και την Ασία“.

Ο Μάριος Κάτσικας (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που θα επενδύσει στην Τρίπολη, την FARAN), γνωστοποίησε, την απόφαση της εταιρείας να επενδύσει στην Τρίπολη. ” Πενταπλασιάσαμε τον κύκλο εργασιών της εταιρείας τα τελευταία 5 χρόνια, προχωρώντας στα επόμενα πλάνα μας. Θα φτιάξουμε μία σύγχρονη ερευνητική και παραγωγική μονάδα ενέσιμων και μελλοντικά και βιοτεχνολογικών φαρμάκων, συνολικής επιφάνειας 12.000 τ.μ., η οποία θα κτιστεί επί οικοπέδου 36.000 τ.μ. στην ΒΙΠΕ Τρίπολης. Στη μονάδα θα αναπτυχθούν, αρχικά, γραμμές στείρας πλήρωσης και συσκευασίας παρεντερικών σκευασμάτων, μικρού όγκου, σε υγρή και λυοφιλοποιημένη μορφή, σε φιαλίδια, φυσίγγια και παραγεμισμένες σύριγγες και επιπλέον στην ίδια εγκατάσταση, προγραμματίζεται μελλοντικά, να παράγονται και βιοτεχνολογικά φάρμακα. Η μονάδα θα ακολουθεί τα υψηλότερα πρότυπα, εισάγοντας νέα standards στον τεχνολογικό εξοπλισμό και στις διαδικασίες παραγωγής και σχεδιάζεται να πιστοποιηθεί από την EMA και από τον FDA, ώστε να μπορεί να διαθέτει τα προιόντα και τις υπηρεσίες της στην διεθνή αγορά ”.

Στην καλά οργανωμένη εκδήλωση – παρουσίαση της Τρίπολης, απεύθυναν χαιρετισμούς ο Υπουργός Υγείας, η γενική γραμματέας ιδιωτικών επενδύσεων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο δήμαρχος της Τρίπολης, ο βουλευτής Κώστας Βλάσης.

Στην εκδήλωση της ΠΕΦ, στην Τρίπολη και στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου, παρευρέθηκαν και παλιά στελέχη της ΠΕΦ.

Τρίπολη

Διαβάστε επίσης: 

Κατώτατος μισθός: Μέχρι τα 1.079 ευρώ με τις τριετίες – Ποια επιδόματα αυξάνονται και πόσο μετά τη νέα αύξηση

Σεισμός στις Στροφάδες: Ανησύχησε τη Αχαΐα, έφτασε μέχρι την Ιταλία – Σεισμολογικό Πάτρας: «Δεν ξέρουμε την κύρια δόνηση»

Ευρωεκλογές: Περιοδεία Μητσοτάκη στα Καλάβρυτα – Μιλούν στη «Π» στελέχη των κομμάτων από την Αχαΐα

Θέμα στη Daily Mail η Ρούλα Πισπιρίγκου: «Πόζαρε ως στοργική μητέρα και σκότωσε την τετραπληγική κόρη της με κεταμίνη»