Καλάβρυτα: Διακοπές χωρίς νερό; – Καταγγελία από τον ξενοδόχο και δημοτικό σύμβουλο Γ. Τσενέ

Σε περίοδο αιχμής, η διακοπή της υδροδότησης έχει καταγραφεί ακόμα και τρεις φορές μέσα σε λίγες ώρες.

Καλάβρυτα

Ταλαιπωρία περίμενε, τις προηγούμενες ημέρες, επισκέπτες των Καλαβρύτων, αφού αποφάσισαν να περάσουν ανέμελα στον δημοφιλή προορισμό της ορεινής Αχαΐας, αλλά ο Δήμος «άθελά» του δεν είχε φροντίσει γι’ αυτό!

Στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, η οποία από τον Αύγουστο υδροδοτήθηκε για να εξυπηρετηθούν αρκετά τουριστικά καταλύματα, ιδιοκτήτες και εκδρομείς ήρθαν αντιμέτωποι με συχνές διακοπές νερού, που μόνο το χρονικό διάστημα του Ιανουαρίου καταγράφηκαν, ούτε μία ούτε δύο αλλά έξι φορές μέσα σ’ ένα δεκαήμερο.

Στο γεγονός αυτό, σε μία περίοδο αιχμής, προστίθενται και μαρτυρίες που αναφέρουν διακοπή του νερού ακόμα και τρεις φορές μέσα σε λίγες ώρες, κάτι που έχει φέρει σε δύσκολη θέση τους ντόπιους επιχειρηματίες, αφού δεν μπορούν να δικαιολογηθούν στους πελάτες τους, που πληρώνουν… όχι για να μην έχουν τα αναγκαία.

«Είναι δικαιολογημένα τα αρνητικά σχόλια των επισκεπτών μας. Η κατάσταση δεν μας κολακεύει, ως τουριστικό μέρος. Ο άλλος επιλέγει, για λίγες διακοπές, τα Καλάβρυτα και τα ξενοδοχεία να μην έχουν νερό; Από απόγευμα Σαββάτου μέχρι Κυριακή μεσημέρι χωρίς νερό; Είναι επιεικώς απαράδεκτη η κατάσταση» λέει στην «Π» ο επιχειρηματίας και δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Γιώργος Τσενές, που εγκαλεί τη δημοτική αρχή.

Από τον Δήμο Καλαβρύτων, πάντως, δίδεται η απάντηση, πως υπήρχε βλάβη στο δίκτυο η οποία δεν είχε εντοπιστεί και επιδιορθώθηκε.
Ομως, το πρόβλημα της απρόσκοπτης υδροδότησης φαίνεται να είναι γενικότερο στην πόλη των Καλαβρύτων, καθότι το δίκτυο είναι προβληματικό, ενώ το πλέον σημαντικό έχει να κάνει με το ότι τμήμα του είναι ακόμα με αμιαντοσωλήνες!

Η δημοτική αρχή του Θανάση Παπαδόπουλου, αντιλαμβανόμενη το πρόβλημα υποδομής- που σίγουρα δεν συνάδει με τη μεγάλη επισκεψιμότητα της περιοχής- έχει καταβάλει προσπάθειες ν’ αλλάξει το δίκτυο και να γίνει καινούργια δεξαμενή, ώστε το νερό να σταματήσει να υφίσταται «απαγορευτικός» παράγοντας επιλογής της πόλης από εκδρομείς.