Καρπούζι: Αυτά είναι τα 3 κορυφαία οφέλη του για την υγεία μας

Το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο έχει αρκετά οφέλη για την υγεία.

οφέλη Pexels: Karolina Grabowska

Το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο, αγαπημένη επιλογή των περισσότερων, εκτός από νόστιμο και δροσιστικό το καρπούζι έχει και αρκετά οφέλη για την υγεία. Πρόκειται για μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών και θρεπτικών συστατικών, ενώ εκτός από την υποστήριξη της ενυδάτωσης, μπορεί να προάγει πολλές πτυχές της υγείας και να προλαμβάνει ορισμένες παθήσεις.

 3 κορυφαία οφέλη του καρπουζιού για την υγεία:

1. Σας βοηθά να παραμείνετε ενυδατωμένοι

οφέλη

Pexels: Lisa Fotios

Η διατήρηση της ενυδάτωσης είναι σημαντική για τη σωστή λειτουργία του σώματός σας. Η ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, η φυσιολογική λειτουργία των οργάνων, η παροχή θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα και η εγρήγορση είναι μερικές μόνο από τις σωματικές διεργασίες που βασίζονται στην επαρκή ενυδάτωση.

Η κατανάλωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό μπορεί να βοηθήσει να δώσετε στο σώμα σας το νερό που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά. Το καρπούζι αποτελείται κατά 92% από νερό, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για την καθημερινή πρόσληψη νερού.

2. Είναι χαμηλών θερμίδων και χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη

οφέλη

Pexels: Karolina Grabowska

Το καρπούζι μπορεί να είναι γλυκό, αλλά είναι, επίσης, ένα από τα φρούτα με τις λιγότερες θερμίδες. Με μόλις 46 θερμίδες και λιγότερο από 10 γραμμάρια ζάχαρης ανά φλιτζάνι, αποτελεί το όνειρο των γλυκατζήδων χωρίς όλη την πρόσθετη ζάχαρη.

Η κατανάλωση καρπουζιού μπορεί, επίσης, να βοηθήσει στους στόχους απώλειας βάρους. Σε μια μελέτη του 2019, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση 2 φλιτζανιών φρέσκου καρπουζιού καθημερινά (σε σύγκριση με μπισκότα χαμηλών λιπαρών με τον ίδιο αριθμό θερμίδων) οδήγησε σε καλύτερη διαχείριση του βάρους σε άτομα που ήταν υπέρβαρα ή παχύσαρκα.

3. Μπορεί να βοηθήσει την υγεία του δέρματος

οφέλη

Pexels: Kampus Production

Οι βιταμίνες Α και C, οι οποίες βρίσκονται στο καρπούζι, είναι σημαντικές για την υγεία του δέρματος. Η βιταμίνη C -είτε όταν καταναλώνεται είτε όταν εφαρμόζεται τοπικά- βοηθά το σώμα σας να παράγει κολλαγόνο, μια πρωτεΐνη που διατηρεί το δέρμα σας ελαστικό και τα μαλλιά σας δυνατά.

Μια ανασκόπηση διαπίστωσε ότι η υψηλότερη πρόσληψη βιταμίνης C από τα τρόφιμα ή/και τα συμπληρώματα μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης ρυτίδων και ξηρού δέρματος.

Η βιταμίνη Α είναι, επίσης, σημαντική για την υγεία του δέρματος, καθώς βοηθά στη δημιουργία και την επιδιόρθωση των δερματικών κυττάρων. Επίσης, το λυκοπένιο και το β-καροτένιο στο καρπούζι μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία του πολύτιμου δέρματός σας από τις σκληρές ακτίνες του ήλιου.

 

Πηγή: newsbeast