Κύκλωμα εμπορίας και μαστροπείας γυναικών εξαρθρώθηκε σε Αττική και Κόρινθο
Η έρευνα συνεχίζεται για την αποκάλυψη πιθανών συνεργατών ή άλλων μελών της οργάνωσης.

Η επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και της Υποδιεύθυνσης Καταπολέμησης Διακίνησης και Εμπορίας Ανθρώπων και Αγαθών οδήγησε στην εξάρθρωση ενός εγκληματικού κυκλώματος που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία και μαστροπεία γυναικών από χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Ανατολικής Ευρώπης. Το κύκλωμα εκμεταλλευόταν τις γυναίκες σε οίκους ανοχής στην Αττική και την Κόρινθο, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου κέρδους. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 12 Μαρτίου, και οδήγησε στη σύλληψη 6 ατόμων, μεταξύ των οποίων και του αρχηγικού μέλους της οργάνωσης.
Συνελήφθησαν 3 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού) και 3 ακόμη άτομα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, μαστροπεία, πλαστογραφία, παραβίαση σφραγίδων, παράβαση του Κώδικα Μετανάστευσης (σχετικά με τις υποχρεώσεις εργοδοτών και την κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων), παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Το κύκλωμα δρούσε από τον Δεκέμβριο του 2022. Στρατολογούσε γυναίκες από ευάλωτες ομάδες, υποσχόμενό τους νόμιμη απασχόληση στην Ελλάδα. Μετά την άφιξή τους, δημιουργούσαν ένα δεσμό χρέους (για τα αεροπορικά έξοδα), το οποίο οι γυναίκες έπρεπε να αποπληρώσουν μέσω της εκμετάλλευσής τους σε οίκους ανοχής. Οι γυναίκες διέμεναν αρχικά σε διαμερίσματα σε Καλλιθέα, Νέο Κόσμο και Εξάρχεια, πριν διοχετευτούν στους οίκους ανοχής.
Το αρχηγικό μέλος είχε την εποπτεία των οίκων ανοχής, αλλά διατηρούσε απόσταση από τη λειτουργία τους. Ενα δεύτερο μέλος ήταν επιφορτισμένο με τη στρατολόγηση γυναικών, τη διαχείριση των οίκων ανοχής, την κατάρτιση του προγράμματος και την παραλαβή των εσόδων και ένα τρίτο μέλος συμμετείχε στη λειτουργία και εκμετάλλευση των οίκων ανοχής στην Κόρινθο.
Το κύκλωμα χρησιμοποιούσε πλαστές βεβαιώσεις ασκήσεως επαγγέλματος και πλαστά βιβλιάρια υγείας. Καταχωρούσαν εικονικές κλινικές εξετάσεις με πλαστές υπογραφές και σφραγίδες ιατρού.
Κατά την επιχείρηση κατασχέθηκαν 23.610 ευρώ, 2 αυτοκίνητα, ψηφιακά πειστήρια (κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, κάμερες, καταγραφικά μηχανήματα), πλαστά έγγραφα (βεβαιώσεις, βιβλιάρια υγείας, φορολογικά έγγραφα, φωτογραφίες, ταυτότητες, λογαριασμοί κ.ά.).
Σε συνεργασία με τις ΜΚΟ «OUR RESCUE» και «Α21», παρέχονται προστασία και υποστήριξη σε 13 γυναίκες που ήταν θύματα του κυκλώματος.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή. Η έρευνα συνεχίζεται για την αποκάλυψη πιθανών συνεργατών ή άλλων μελών της οργάνωσης.
Διαβάστε επίσης
Ανασχηματισμός: Δείτε τη νέα σύνθεση της Κυβέρνησης ΒΙΝΤΕΟ
Πάτρα: Βγήκαν για ψώνια και εξαφανίστηκαν ανήλικες από το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων ΝΕΟΤΕΡΑ
Ο καιρός σήμερα 14/03, η πρόγνωση για την Πάτρα, πότε «χειμωνιάζει»
Πάτρα: Τελευταία ευκαιρία σήμερα για ρύθμιση χρεών στον Δήμο, πότε αναλαμβάνει η ΑΑΔΕ
Τραγικός επίλογος για 21χρονο αγνοούμενο στην Κρήτη
Πανσέληνος Μαρτίου 2025: Απόψε το εντυπωσιακό «Ματωμένο Φεγγάρι» και ολική έκλειψη, δείτε ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ
Συναγερμός στο Ντένβερ: Αεροσκάφος της American Airlines έπιασε φωτιά μετά την προσγείωση ΒΙΝΤΕΟ
Δύο κολοσσοί «μονομάχησαν» για το ακίνητο της Πατραϊκής Χαρτοποιίας στο Ρίο
Πάτρα: Πως πήραν από έμπορο αυτοκινήτων 51.000 ευρώ
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News