Μονή Σινά: Προς εκλογή νέου αρχιεπισκόπου
Την Κυριακή η ψηφοφορία για τον διάδοχο του ηγουμένου

Η Μονή Αγίας Αικατερίνης στο Σινά ετοιμάζεται για την εκλογή του νέου αρχιεπισκόπου και ηγουμένου, με τη διαδικασία να ορίζεται για την προσεχή Κυριακή. Ο απερχόμενος ηγούμενος, Δαμιανός, γνωστοποίησε ότι θα υποβάλει επίσημα την παραίτησή του την Παρασκευή, ενώ έχει καλέσει όλους τους μοναχούς σε γενική συνέλευση με μοναδικό θέμα την εκλογή του διαδόχου του.
Μονή Σινά: Ο Δαμιανός υποβάλλει παραίτηση, το χρονοδιάγραμμα διαδοχής
Λόγω προβλημάτων υγείας, ο Δαμιανός δεν θα παραστεί στη συνέλευση, η οποία θα προεδρεύεται από μέλος που θα εκλεγεί από τα παρόντα μέλη της Ιεράς Σιναϊτικής Αδελφότητας. Παράλληλα, άρθηκαν τα ιεροκανονικά επιτίμια και οι διαγραφές μοναχών που είχαν επιβληθεί κατά των στασιαστών, προκειμένου να διασφαλιστεί η συμμετοχή όλων και η ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας.
Διπλωματικό παρασκήνιο γύρω από τη Μονή Σινά – Επέστρεψε στην Αθήνα ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός
Ο Δαμιανός, αποσύροντας την ενεργό συμμετοχή του, θα ζήσει στο μετόχι της μονής στην Ελλάδα, παραμένοντας ωστόσο στη διάθεση του νέου αρχιεπισκόπου για τυχόν υποστήριξη. Παρατηρητές σημειώνουν ότι με την ανακοίνωσή του διασφαλίζεται η νομιμότητα και η κανονικότητα της διαδικασίας, αποτρέποντας μελλοντικές αμφισβητήσεις.
Η εκλογή του νέου αρχιεπισκόπου αναμένεται να κλείσει ένα κρίσιμο κεφάλαιο της πολυετούς κρίσης στη μονή. Ωστόσο, παραμένει ανοιχτό το ζήτημα της επανένωσης των μελών της Σιναϊτικής Αδελφότητας, με την ελπίδα ότι οι εσωτερικές διαφορές θα μείνουν στο παρελθόν και η κοινότητα θα προχωρήσει ενωμένη στη νέα περίοδο.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News