Ο Πατρινός που παίζει μπάλα και σπουδάζει στην Ολλανδία

Ο πατρινός ποδοσφαιριστής , Θόδωρος Ραμαντάνης έφυγε από τη Γαλήνη για να μετακομίσει στην Ολλανδία και την Μάμιο

Ολλανδία

Η Ολλανδία έχει αποδειχθεί ιδανικός προορισμός για τους Ελληνες ποδοσφαιριστές. Διαχρονικά, πολλοί Ελληνες παίκτες που πέρασαν από το πρωτάθλημα της Ολλανδίας αναδείχθηκαν, εξελίχθηκαν και μερικοί εξ αυτών «εκτόξευσαν» την καριέρα τους.

Και μπορεί να έχουν κάνει καριέρα επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, έχουμε όμως και τους ερασιτέχνες.
Ο πατρινός ποδοσφαιριστής , Θόδωρος Ραμαντάνης έφυγε από τη Γαλήνη για να μετακομίσει στην Ολλανδία και την Μάμιο.

Ολλανδία«Σπούδασα ηλεκτρολόγος Μηχανικός και μηχανολόγος πληροφορικής στα ΤΕΙ. Ολοκλήρωσα στην Ελλάδα τις σπουδές μου και έκανα πτυχιακή πάνω στο μάρκετινγκ και μου άρεσε πολύ. Εχω στην Πάτρα το μαγαζί με τα αδέρφια μου και νομίζω στο μέλλον αυτό που σπουδάζω θα το βοηθήσει.

Ετσι, αποφάσισα να πάω στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στο Χρόνινγκεν, που είναι μέσα στα 100 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Σπουδάζω marketing Analytics and Data Science», λέει στην «Π».
«Σίγουρα έπαιξε όλο στην απόφαση μου και το ποδόσφαιρο, διότι αγωνίζομαι από μικρό παιδί και το μικρόβιο αυτό δεν φεύγει. Η σχολή των Ολλανδών εξάλλου είναι γνωστή και ήταν όνειρο για εμένα. Ετσι, από ένα σάιτ που εντόπισα, ανακάλυψα μια ομάδα που έψαχνε ποδοσφαιριστές και αποφάσισα να πάω».

Ολλανδία

«Η Ολλανδία είναι μια υπέροχη χώρα, δεν αντιμετώπισα πρόβλημα προσαρμογής. Μπορώ να πω μάλιστα πως με την Ελλάδα έχουν πολλά κοινά στοιχεία στο τομέα της διασκέδασης. Το επίπεδο στην Ολλανδία είναι αρκετά καλό, ειδικά για άτομα που δεν έχουν βρεθεί ποτέ στην ζωή τους εδώ αλλά η επικοινωνία είναι δύσκολη», λέει ο Ραμαντάνης και προσθέτει:

«Αισθάνομαι υπέροχα, είναι μια αξέχαστη εμπειρία για εμένα και ήδη σε τρία παιχνίδια με την Μάμιο έχω σκοράρει δυο φορές, παίζοντας ως εξάρι και κρατάμε το απόλυτο στα παιχνίδια. Επίσης, χαίρομαι που το ζω και ευχαριστώ την οικογένεια μου και τα αδέρφια μου που με στηρίζουν κρατώντας την επιχείρηση “Μεξικάνος”. Χωρίς αυτούς δεν θα τα κατάφερνα».

Οσο για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, τονίζει ο Ραμαντάνης: «Και μόνο που βλέπεις τις εγκαταστάσεις των Ολλανδών σου δίνουν απίστευτο κίνητρο (σ.σ τρία με τέσσερα γήπεδα κάθε ομάδα) για κάθε στιγμή που έχεις προπόνηση και αγώνες.Το μειονέκτημα είναι ότι στο ερασιτεχνικό επίπεδο είναι πολύ ελεύθερα τα πράγματα.

Υπάρχουν π.χ. 20 σύλλογοι και κάθε σύλλογος έχει 10 ομάδες και μπορεί και περισσότερες. Διαιτητές δεν υπάρχουν και πολλές φορές μπαίνουν ως βοηθοί διαιτητές παίκτες ή φροντιστές γηπέδου! Για εμένα είναι πολύ πρωτόγνωρο γιατί πάντα είχαμε διαιτητές. Οι παίκτες δεν πληρώνονται, εκτός, μόνο από μπόνους στο τέλος της σεζόν».