Ομόφυλα ζευγάρια: Την 1η Φεβρουαρίου στη Βουλή το νομοσχέδιο
Την προσεχή Πέμπτη, 1η Φεβρουαρίου έρχεται στη Βουλή το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, το οποίο προκαλεί πολιτικές αναταράξεις στο στρατόπεδο του κυβερνώντος κόμματος.
Αντίστροφη μέτρηση για το νομοσχέδιο που αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία τους, καθώς την 1η Φεβρουαρίου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή. Η αυλαία της δημόσιας διαβούλευσης αυτής της σημαντικής κοινωνικής μεταρρύθμισης θα πέσει το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου.
Την προσεχή Πέμπτη, 1η Φεβρουαρίου έρχεται στη Βουλή το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, το οποίο προκαλεί πολιτικές αναταράξεις στο στρατόπεδο του κυβερνώντος κόμματος.
Μέχρι στιγμής, τρία μέλη της κυβέρνησης έχουν δηλώσει ότι θα απέχουν από την ψηφοφορία για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών στα μέσα Φεβρουαρίου. Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης (που θα παραμείνει πάντως στην κυβέρνηση), η υφυπουργός Οικογένειας, Μαρία Κεφάλα και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιάννης Μπούγας.
«Δεν υπάρχει πολιτικό θέμα για Βορίδη», ξεκαθάρισε πάντως και επισήμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. Δεν ήταν όμως το ίδιο κατηγορηματικός και για τους υφυπουργούς που ενδεχομένως απέχουν, καλώντας, ωστόσο, άπαντες να αναμένουν να δουν ποια θα είναι η στάση όλων στην ψηφοφορία, δηλώνοντας με νόημα ότι δεν ξέρει ποιες θα είναι οι αποφάσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνέχεια.
Σε άλλες δηλώσεις του, ο κ. Μαρινάκης είχε επισημάνει πως «αποτελεί υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+, που περιλαμβανόταν στο πρόγραμμα διακυβέρνησης της ΝΔ», ενώ από την πλευρά της Εκκλησίας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ξεκαθάρισε ότι «τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών θα μπορούν να βαπτιστούν μόνο όταν μεγαλώσουν και το αποφασίσουν τα ίδια».
Παραμένει στο μεταξύ ένας «σκληρός πυρήνας» τουλάχιστον 20 βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι θα καταψηφίσουν, ενώ μαζί με αυτούς που θα απέχουν, ο αριθμός των μελών της «γαλάζιας» ΚΟ που δεν θα ψηφίσει το κυβερνητικό νομοσχέδιο, ενδεχομένως να φτάσει και τους 50.
Παρότι το νομοσχέδιο για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών θα περάσει χάρη και στις ψήφους της αντιπολίτευσης, το πολιτικό ζήτημα για την κυβερνητική παράταξη παραμένει για λόγους εντυπώσεων.
Το νομοσχέδιο, όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη:
* Εισάγει την ισότητα στον πολιτικό γάμο, για όλους τους Έλληνες πολίτες, χωρίς διακρίσεις / ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού.
* Προστατεύει τα συμφέροντα των παιδιών, ρυθμίζοντας ζητήματα οικογενειακού δικαίου σε οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών.
* Δεν επεκτείνει το δικαίωμα της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (και την παρένθετης μητρότητας) στα ζευγάρια ανδρών.
Τέλος, σημειώνεται ότι η μεταρρύθμιση για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών παραμένει σε δημόσια διαβούλευση, με ορίζοντα ολοκλήρωσης την 9η βραδινή της προσεχούς Τετάρτης, 31 Ιανουαρίου.
Πηγή: newsit
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News