Πάτρα: Νέα αναβολή για τους συμβασιούχους – Χωρίς λόγο το ταξίδι Πελετίδη στον Πειραιά

Νέα αναβολή στην υπόθεση των συμβασιούχων ζήτησε και πήρε ο δικηγόρος των εργαζομένων από το Πρωτοδικείο Πειραιά, βάζοντας σε επιπλέον αγωνία τους ανθρώπους που διεκδικούν την παραμονή στα καθήκοντά τους.

αναβολή

Στο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά μεταφέρθηκε, χθες το πρωί, η μάχη των δεκάδων συμβασιούχων της κοινοφελούς εργασίας του Δήμου Πατρέων, που διεκδικούν να παραμείνουν στην εργασία τους, έχοντας προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Ομως, η προγραμματισμένη για χθες εκδίκαση της υπόθεσής τους στο Πρωτοδικείο του Πειραιά αναβλήθηκε, μετά από αίτημα του δικηγόρου τους.

Την περασμένη εβδομάδα, περίπου 100 συμβασιούχοι έκαναν κατάληψη στο Δημαρχείο, ζητώντας από το δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, έμπρακτη στήριξη στο δικαστήριο και να παρουσιαστεί αυτοπροσώπως στη δικαστική αίθουσα, για να διεκδικήσει με επιχειρήματα την παραμονή τους στην υπηρεσία τους. Ο δήμαρχος είχε δεχθεί στο γραφείο του αντιπροσωπεία των συμβασιούχων και τους είχε διαβεβαιώσει πως θα είναι στο πλευρό τους, ξεκαθαρίζοντας βέβαια πως δεν μπορεί να επιβάλει στη νομική υπηρεσία του Δήμου ποια γραμμή θα τηρήσει στην υπόθεση.

Ετσι, χθες το πρωί, ο Κ. Πελετίδης βρέθηκε στο Πρωτοδικείο του Πειραιά, προκειμένου να υποστηρίξει το αίτημα των συμβασιούχων, αλλά και να εφαρμόσει την σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Ωστόσο, υπολόγιζε χωρίς τις προθέσεις του δικηγόρου των συμβασιούχων, ο οποίος ζήτησε αναβολή της συζήτησης της υπόθεσης, όπως και έγινε. Επομένως, το ταξίδι του δημάρχου δεν είχε νόημα και επέστρεψε άπραγος στην Πάτρα νωρίς το μεσημέρι.

Το γεγονός της αναβολής δίνει «πόντους», ουσιαστικά, στις «φωνές» από το δημαρχιακό Μέγαρο της Μαιζώνος, οι οποίες έχουν ακουστεί και στο δημοτικό συμβούλιο από αντιπολιτευόμενες παρατάξεις, που λένε μεταξύ άλλων ότι οι δικηγόροι που αναλαμβάνουν υποθέσεις συμβασιούχων «τρενάρουν» την εκδίκαση, αποκομίζοντας οικονομικό όφελος από τις παρατάσεις στις εκδικάσεις.

Το θέμα αναμένεται να μας απασχολήσει εκ νέου το προσεχές διάστημα, όταν θα οριστεί η εκδίκαση της υπόθεσης. Βέβαια, τα δεδομένα για τέτοιου είδους διεκδικήσεις συμβασιούχων άλλαξαν πρόσφατα, καθώς με τροπολογία που πέρασε από τη Βουλή την περασμένη εβδομάδα, οι δήμοι και οι περιφέρειες «υποχρεώνονται» να ασκούν ένδικα μέσα κατά των αποφάσεων των πρωτοβάθμιων δικαστηρίων, που τους δικαιώνουν σε ζητήματα προσδιορισμού ή μετατροπής της εργασιακής σχέσης.