Πάτρα: Ψάχνουν χρήματα για το νέο Αστυνομικό Μέγαρο

Θέμα ασφάλειας για μαθητές σχολικού συγκροτήματος δίπλα στο ΚΕΤΧ

Πάτρα

Χρηματοδοτικές λύσεις για το «αγκάθι» των κυκλοφοριακών μελετών και των διανοίξεων οδών στην περιοχή του ΚΕΤΧ, έργα που «συνοδεύουν» την επικείμενη κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου της Πάτρας, σε παραχωρημένη έκταση εντός του στρατοπέδου, αναζητά ο Δήμος Πατρέων.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως έκανε γνωστό χθες, η αντιδήμαρχος Πολεοδομικού Σχεδιασμού Αναστασία Τογιοπούλου, μιλώντας στον Ρeloponnisos fm 104,1, η δημοτική αρχή έχει ήδη προχωρήσει με τις ενέργειες προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για το θέμα των χρηματοδοτήσεων, το οποίο όπως δήλωσε: «μπορεί να μη χρηματοδοτεί το ίδιο έργα διανοίξεων, όμως επειδή η Αστυνομική Διεύθυνση πρέπει να έχει πλήρως διανοιγμένους δρόμους για την άρτια λειτουργία της, θεωρώ ότι το υπουργείο, πρέπει να είναι αρωγός στην προσπάθεια του Δήμου προς τα υπουργεία, ώστε να βρεθεί λύση».

Επανέλαβε πως η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τη χωροθέτηση του έργου, προέβλεπε τον όρο πως το υπ. Προστασίας του Πολίτη θα εξασφάλιζε τους πόρους για τις απαιτούμενες διανοίξεις. Οπως ανέφερε η κ. Τογιοπούλου: «στην απόφαση του συμβουλίου να εγκρίνει την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου, προκειμένου ν΄αλλάξει η χρήση γης και να χαρακτηριστεί ο χώρος, ως χώρος διοικητηρίου για την ανέγερση του Αστυνομικού Μεγάρου, είχε τεθεί ο όρος ότι θα πρέπει να υπάρξει σηματοδότηση από το υπ. Προστασίας του Πολίτη ή να βρει πόρους για την κάλυψη του κόστους διάνοιξης των οδών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν η λειτουργία του Μεγάρου και οι ανάγκες των κατοίκων της περιοχής».

Αναφορικά με τις αντιδράσεις των κατοίκων, οι οποίοι προχώρησαν και στη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα, δήλωσε: «θα επιδιώξουμε τις επόμενες ημέρες να έχουμε μια συνάντηση μαζί τους, θα τους ακούσουμε και θα τους ενημερώσουμε για το ποια είναι η διαδικασία σε σχέση με τις αρμοδιότητες του Δήμου για τις διανοίξεις των δρόμων και εδώ είμαστε για να δούμε πώς θα προχωρήσουμε».

Υπενθυμίζεται, πως οι κάτοικοι δεν εστιάζουν μόνο στην επιβάρυνση του κυκλοφοριακού, από την ύπαρξη του Αστυνομικού Μεγάρου, αλλά μέσω ψηφίσματος θέτουν και ζητήματα ασφάλειας για τους μαθητές που φοιτούν στο σχολικό συγκρότημα που γειτνιάζει με τον χώρο κατασκευής του έργου, διεκδικώντας την αλλαγή του χώρου, όπου θα ανεγερθεί το κτίριο.