Πάτρα: «Βράζει» η εστίαση και η διασκέδαση – «Κλείνουμε τελείως, μην κρυβόμαστε»
Η επίσπευση των μέτρων πριν την Πρωτοχρονιά, κλείνει άρον-άρον μερίδα καταστημάτων – ακυρώνονται οργανωμένα ρεβεγιόν.
Αδοξο τέλος στα σχέδια για ρεβεγιόν σε μπουζούκια και κλαμπ το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, έβαλε χθες η κυβέρνηση με την επίσπευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.
Από σήμερα η μουσική και οι όρθιοι απαγορεύονται στην εστίαση, που θα κλείνει στις 12 τα μεσάνυχτα, με εξαίρεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς που θα λειτουργήσει μέχρι τις 2 το πρωί.
Προφανώς τα ρεβεγιόν ακυρώνονται υπό αυτές τις συνθήκες και όσοι βγουν θα έχουν την δυνατότητα ενός δείπνου σε τραπέζι το πολύ έξι ατόμων. Οι υπόλοιποι, το πιο πιθανό είναι να καταλήξουν σε κάποιο σπιτικό ρεβεγιόν, όπου δεν θα υπάρχει κανένας έλεγχος.
Ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Γιάννης Σπυρόπουλος, το είπε ξεκάθαρα: «Κλείνουνε τελείως, μην κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σημαίνουν λοκντάουν, ειδικά για όσους ασχολούνται με ποτό και με βραδινή διασκέδαση. Αυτό που περιμένουμε είναι κάποια αντίμετρα, μία βοήθεια».
ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ
Τα κέντρα διασκέδασης, ήδη, διαμαρτύρονται έντονα. Ο γνωστός επιχειρηματίας νυχτερινών κέντρων διασκέδασης Μιλτιάδης Ανδριόπουλος, εμφανώς απογοητευμένος από τις εξελίξεις, δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ότι τα μέτρα σημαίνουν καθαρά λοκντάουν, για τον κλάδο. «Χωρίς μουσική δεν γίνεται να λειτουργήσει η επιχείρηση», είπε. «Ο κόσμος θα κάτσει στα σπίτια του, και εμείς θα περιμένουμε κάποια οικονομική βοήθεια» είπε αναφερόμενος στο προσωπικό.
«Είναι κάτι που κανείς δεν θέλει, αλλά ας δούμε τι γίνεται με τα κρούσματα. Αυτό που προέχει είναι η υγεία όλων μας. Ας ελπίσουμε η νέα χρονιά να είναι καλύτερη και να αφήσουμε πίσω μας αυτά που συμβαίνουν σήμερα» είπε ο κ. Ανδριόπουλος.
ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΛΗΦΘΕΙ
Ο επιχειρηματίας της εστίασης Γιώργος Κοτοπούλης είπε πως πρόκειται για ένα ακόμα πλήγμα στην εστίαση. Προέβλεψε μεγάλη πτώση στην κίνηση της Πρωτοχρονιάς γιατί ο κόσμος είναι δικαιολογημένα φοβισμένος. Πάντως, ο ίδιος εκτιμά πως οι περιορισμοί στο ωράριο και τη μουσική, θα έπρεπε να έχουν επιβληθεί από τον περασμένο Νοέμβριο που ήταν μια χαμηλή σεζόν, για να σωζόταν η ηψηλή σεζόν των εορτών.
«Είχαμε 100 νεκρούς την ημέρα και εμείς χορεύαμε ο ένας πάνω στον άλλο», είπε ο Γιώργος Κοτοπούλης. «Αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνεται».
Τώρα, όπως είπε ο γνωστός επιχειρηματίας της εστίασης, θα δημιουργηθεί πρόβλημα με τις θέσεις εργασίας, διότι μειώνοντας τις ώρες λειτουργίας και απαγορεύοντας τη μουσική, μειώνονται τα έσοδα των επιχειρήσεων και κάποιοι εργαζόμενοι δεν θα έχουν αντικείμενο εργασίας. Για τον λόγο αυτό, τόνισε πως θα πρέπει να ενεργοποιηθεί πάλι το μέτρο της αναστολής εργασίας γι΄αυτούς τους εργαζόμενους.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ
Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η συζήτηση και οι αναφορές είχαν ξεκινήσει από το απόγευμα της Τρίτης, όταν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, το τσουνάμι των κρουσμάτων. Πολλοί επαγγελματίες της εστίασης έκαναν τα σχόλιά τους, με έμμεση ή και πιο ευθεία κριτική προς την κυβέρνηση.
Ο Δημήτρης Φάκαλος, ιδιοκτήτης καταστημάτων εστίασης έγραψε: «Οταν πας σε πόλεμο, πρέπει να προετοιμάζεσαι αναλόγως. Για το Αιγαίο παίρνεις rafale, για τον κορονοϊό παίρνεις εμβόλια και για το κλείσιμο του μεγαλύτερου κλάδου της οικονομίας βρίσκεις οικονομικά αντίμετρα. Και αν δεν έχεις για όλα, τα ιεραρχεις!
Πριν ρίξεις την πρώτη πιστολιά!!!».
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News