Πατραϊκή Ενωση Στίβου: Η επιτυχία μέσα από την ενότητα

Η Πατραϊκή Ενωση Στίβου αποτελεί μια μεγάλη δύναμη για τον κλασικό αθλητισμό της περιοχής μας.

Πατραϊκή Ενωση Στίβου Η τελευταία «οικογενειακή» φωτογραφία στην Πατραϊκή Ενωση Στίβου (από εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας) πριν την εισβολή του Covid-19 στις ζωές όλων

«Η ισχύς εν τη ενώσει», έλεγαν στην αρχαιότητα, «εν τη ενώσει», λοιπόν, και η ανάπτυξη του στίβου της Πάτρας. Για την Πατραϊκή Ενωση Στίβου ο λόγος, η οποία ιδρύθηκε το 2000 από 20 καλούς φίλους, με κύριους ιδρυτές τους Κώστα Γκιόλα και Γιάννη Χριστογιάννη.
Στόχος της ομάδας είναι να δώσει μια αθλητική διέξοδο στη νεολαία της Πάτρας, με κύριο γνώμονα την αγάπη για τον Αθλητισμό και τη συμμετοχή σε έναν Οργανισμό που ενδιαφέρεται, κατά κύριο λόγο, να «χτίσει», μαζί με τους γονείς των παιδιών, καλούς χαρακτήρες, καλούς μαθητές κι έπειτα και καλούς αθλητές. Παράλληλα, η Πατραϊκή Ενωση Στίβου στοχεύει μέσα από τις Ακαδημίες της να δημιουργήσει στους αθλητές της ένα διαχρονικό ενδιαφέρον για τον Αθλητισμό, το οποίο θα διατηρήσουν για όλη τους την ζωή.
ΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
Υπεύθυνος προπονητής είναι ο Κώστας Γκιόλας, ενώ οι αθλητές που έχουν φέρει τις μεγαλύτερες διακρίσεις σε αυτά τα 21 χρόνια ζωής του συλλόγου είναι οι Φώτης Παπασωτηρακόπουλος στα 400μ. με εμπόδια, Κώστας Ξυπολιάς στα 5χλμ. βάδην (πρώτοι στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα το 2005) και Γεράσιμος Θεοδώρου (με πολλές διακρίσεις σε σφαίρα και δίσκο στα Πανελλήνια πρωταθλήματα, από μικρή ηλικία έως και αργότερα που πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό λόγω σπουδών).
Νεότερες αθλήτριες με διακρίσεις σε Πανελλήνια πρωταθλήματα είναι η Αλεξάνδρα Λινάρδου (3η σε Πανελλήνιο Κορασίδων και ρεκόρ 1.66μ. στο ύψος) και η Κατερίνα Ντούνη, η οποία το 2017 στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στον κλειστό στίβο στο άλμα εις ύψος με τα χρώματα της Κηφισιάς με 1.76μ. (είχε πάρει μεταγραφή στην Αθήνα για λόγους σπουδών και την προηγούμενη χρονιά με τα χρώματα της Πατραϊκής Ενωσης ήταν 4η στο Πανελλήνιο Νεανίδων).
Αλλοι αθλητές που διατηρούν ρεκόρ ομάδας είναι οι Σπύρος Καραθανάσης, Βασίλης Μποβιάτσης (συμμετοχές σε δρομικά αγωνίσματα, σε σύνθετα και σε σκυταλοδρομίες), Αγγελος Γιανναράκης και Ηλίας Καραδήμας (άλμα εις μήκος), Νάσια Αναγνωπούλου (8η θέση στο άλμα εις μήκος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων) και η Ξένια Νάσιου (σφαίρα, με συμμετοχή και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Πόλεων στον Καναδά).
Η τελευταία γενιά από αθλητές που κρατούν σε υψηλό επίπεδο την ομάδα της Πατραϊκής Ενωσης Στίβου αποτελείται από τις Κρίστυ Μπινιέρη (προπονείται την τελευταία 3ετία στο άλμα επί κοντώ, έχοντας από την πρώτη χρονιά συμμετοχές σε Πανελλήνια πρωταθλήματα και καλύτερη θέση την 8η), η Αννα Νάσιου (με διακρίσεις σε Διασυλλογικά πρωταθλήματα και 6η θέση σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα στα εμπόδια Κορασίδων) και η Μαρία Μαντά (8η θέση σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα στη σφαιροβολία Κορασίδων).
ΤΟ ΝΕΟ «ΑΙΜΑ»
Τέλος, πολλά παιδιά από τις Παγκορασίδες ανεβαίνουν φέτος κατηγορία κι αναμένεται να έχουν διακρίσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις Ζωή Δούμπα (τριπλούν, τετραπλούν), Αμαλία Αρβανίτη (σφαίρα) και η ομάδα κοριτσιών στην σκυταλοδρομία (συμμετείχε για πρώτη φορά φέτος στους Διασυλλογικούς αγώνες).
Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
Η Πατραϊκή Ενωση Στίβου ξεκίνησε φέτος με υψηλούς στόχους σε αγωνιστικό επίπεδο, ενώ δίνεται βάση και στις Ακαδημίες, οι οποίες επανάρχισαν τη λειτουργία τους την περασμένη Δευτέρα έπειτα από 2 δύσκολες χρονιές εξαιτίας της πανδημίας.

ΚΑΛΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ, ΚΑΛΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

Πολλές ήταν και φέτος οι επιτυχίες των αθλητών-μαθητών της Πατραϊκής Ενωσης Στίβου, οι οποίοι πέτυχαν σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Ο λόγος για τους Βασίλη Μποβιάτση (Ιατρική Πατρών), Σπύρο Καραθανάση (Μηχανικός Η/Υ), Αλεξάνδρα Λινάρδου (Οικονομικό Πάτρας), Κατερίνα Ντούνη (Νομική Σχολή), Θεοδώρα Ντούνη (Αξιωματικός Ναυτικού), Αντιγόνη Κοζιώρη (Χημικός Μηχανικός), Ξένια Νάσιου (Αξιωματικός Στρατού) και Ηλία Καραδήμα (καθηγητής Φυσικής στα Αρσάκεια Σχολεία). Να σημειωθεί ότι η Πατραϊκή Ενωση Στίβου έχει δημιουργήσει ομάδα προετοιμασίας υποψηφίων για σώματα ασφαλείας και ΤΕΦΑΑ, με τις προπονήσεις να γίνονται στο προπονητήριο του Λαδόπουλου καθημερινά από τις 6μ.μ.