Qatar Gate: Άρση ασυλίας για ακόμα τρεις ευρωβουλευτές – «Έρχεται σκάνδαλο με το Μαρόκο»
Σε ό,τι αφορά τον έλεγχο που έγινε γύρω από αυτά τα τρία πρόσωπα, οι βελγικές αρχές ναι μεν προχώρησαν σε έφοδο στα γραφεία τους, όχι όμως και στα σπίτια τους, όπως έγινε στην περίπτωση της Εύας Καϊλή, καθώς αποτελεί μία ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία.
Η άρση ασυλίας ακόμη τριών ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, για το “Qatar Gate”, φαίνεται να είναι θέμα μερικών ωρών.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το MEGA, πρόκειται για τους: Μαρία Αρένα, Αντρέα Κοτσολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα. Σε ό,τι αφορά τον έλεγχο που έγινε γύρω από αυτά τα τρία πρόσωπα, οι βελγικές αρχές ναι μεν προχώρησαν σε έφοδο στα γραφεία τους, όχι όμως και στα σπίτια τους, όπως έγινε στην περίπτωση της Εύας Καϊλή, καθώς αποτελεί μία ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία.
Σημειώνεται πως η Μαρία Αρένα διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με την Εύα Καϊλή και μάλιστα εθεάθησαν μαζί να πίνουν καφέ μία ημέρα πριν συλληφθεί η Ελληνίδα ευρωβουλευτής.
“Έρχεται και σκάνδαλο με το Μαρόκο”
Η πρώην ευρωβουλευτής Σοσιαλιστικού Κόμματος, Άνα Γκομέζ, μιλώντας στο OPEN προειδοποίησε ότι έρχεται το… Marocco Gate.
“Ο Παντσέρι με πλησίασε ως κάποιον που ενδιαφέρεται πολύ για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και τις θέσεις του Μαρόκου” τόνισε η πρώην ευρωβουλευτής σε ερώτηση για το αν γνώριζε τον Παντσέρι και αν είχε ιδέα τι είδους άνθρωπος ήταν.
Στη συνέχεια η Γκόμεζ πρόσθεσε: “Υπήρχαν και άλλοι που συμπεριλαμβάνονται με αυτόν, αλλά ήταν σίγουρα ο πιο έξυπνος, ύπουλος και επίμονος. Σε αυτό το θέμα διαφωνούσαμε και μπορούσα να διαισθανθώ ότι αυτή η εμπλοκή του δεν ήταν φυσιολογική, δεν ήταν θέμα άποψης, ήταν πολύ αυταρχικός σε βαθμό που όταν άκουσα για το Qatar gate και άκουσα ότι εκείνος εμπλέκεται αμέσως σκέφτηκα ότι σίγουρα εκείνος ήταν το επίκεντρο του κυκλώματος. Φυσικά, το Μαρόκο θα προκύψει μετά, γιατί είναι κάτι που ήταν εκεί πολύ καιρό, πριν ξεκινήσει να υπερασπίζεται τα ενδιαφέροντα του Κατάρ”.
Για τον Φραντζέσκο Τζιόρτζι και τη δράση του, υπογράμμισε ότι “πολλοί από αυτούς τους καυγάδες γίνονταν πρώτα από τους βοηθούς μου με τους βοηθούς του Παντσέρι και φυσικά ο επικεφαλής αυτών ήταν ο Φραντζέσκο Τζοόρτζι. Ο Φραντζέσκο Τζοόρτζι ήταν ο άνθρωπος που ήταν στο πλευρό του για να τον βοηθά να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις που γίνονταν κυρίως στα αγγλικά η στα γαλλικά. Δε μιλούσε καμιά άλλη γλώσσα εκτός από ιταλικά, οπότε εξαρτιόταν από μεταφραστές και ο Φραντζέσκο Τζοόρτζι ήταν ο διερμηνέας του, ο διαπραγματευτής του”.
Και στη συνέχεια πρόσθεσε “οπότε, ναι ήξερα τον Φραντζέσκο Τζόρτζι και είχα την εντύπωση ότι ήταν ένας υπάλληλος που εκπληρώνει τις επιταγές του κυρίου Παντσέρι. Αλλά ήταν πολύ επιμελής στο να εκπληρώνει τις διαταγές από τον αφέντη του, οπότε δεν εξεπλάγην που ήταν το χέρι του στο δίκτυο που δημιούργησε, όταν έφυγε από το Ευρωκοινοβούλιο και τοποθέτησε τον Τζόρτζι δίπλα σε άλλο μέλος, τον Κοτσολίνο”.
Για την προφυλακισμένη Εύα Καϊλή που επίσης κατηγορείται για διαφθορά η Γκόμεζ είπε “φυσικά, είδα ότι ήταν πανέμορφη, αλλά ποτέ δεν εντυπωσιάστηκα από οτιδήποτε είπε. Ποτέ. Ό,τι έλεγε ήταν πολύ φτωχό και ρηχό για οποιοδήποτε αντικείμενο συζήτησης, αλλά ήταν ξεκάθαρο ότι έπαιρνε θέσεις, γιατί ήταν πολύ όμορφη. Έτσι το πέτυχε”.
Πάντως, η ίδια εξήγησε ότι πιστεύει ότι “αυτή δεν είναι το κέντρο του κυκλώματος. Από αυτά που ξέρω από όλους αυτούς ανθρώπους, ναι συμφωνώ ότι η ίδια δεν είναι ο εγκέφαλος, δεν την θεωρώ τόσο έξυπνη, ώστε να είναι στο κέντρο της οργάνωσης. Προφανώς, η ίδια επωφελείτο και σίγουρα ήταν ενήμερη, όπως παραδέχτηκε, και επέτρεψε στον εαυτό της να εμπλακεί σε όλο αυτό, αλλά προφανώς ο εγκέφαλος της οργάνωσης είναι ο Παντσέρι”.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News