Qatar Gate: «Έρχεται» αίτημα για άρση ασυλίας ευρωβουλευτών – Σε νέα φάση η έρευνα
Ήδη υπάρχει ανεπίσημη επικοινωνία των Βέλγων εισαγγελέων με το ευρωκοινοβούλιο, προκειμένου να ενημερώσουν ότι εξετάζουν την αποστολή, σύντομα, αιτήματος για την άρση ασυλίας ευρωβουλευτών, γράφει η ιταλική εφημερίδα.
Σε νέα φάση μπαίνει η έρευνα για το Qatargate, με νέους υπόπτους, γράφει η La Repubblica, σύμφωνα με την οποία έρχεται αίτημα για την άρση ασυλίας ευρωβουλευτών.
Ήδη υπάρχει ανεπίσημη επικοινωνία των Βέλγων εισαγγελέων με το ευρωκοινοβούλιο, προκειμένου να ενημερώσουν ότι εξετάζουν την αποστολή, σύντομα, αιτήματος για την άρση ασυλίας ευρωβουλευτών, γράφει η ιταλική εφημερίδα.
Το σχετικό αίτημα οριστικοποιείται από τους εισαγγελείς. Αυτό, σύμφωνα με την La Repubblica φαίνεται πως θα αφορά τον Ιταλό Αντρέα Κοτσολίνο και τον Βέλγο Μαρκ Ταραμπέλα. Προς το παρόν, κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν θα γίνει για την Βελγίδα ευρωβουλευτή Μαρία Αρένα.
Αν τελικά σταλεί το αίτημα αυτή την εβδομάδα και αυτό εξεταστεί με γρήγορους ρυθμούς, η ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου μπορεί να κληθεί να αποφασίσει για το ζήτημα στις 16 Ιανουαρίου.
Οι βελγικές μυστικές υπηρεσίες εκτιμούν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι «τουλάχιστον ένας Ιταλός ευρωβουλευτής», ο Αντρέα Κοτσολίνο, φέρεται να παρενέβη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την προώθηση των συμφερόντων του Μαρόκου.
Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι- ο σύντροφος της Εύας Καϊλή- ήταν βοηθός του Κοτσολίνο. Ο Ιταλός ευρωβουλευτής έχει δηλώσει πως κατανοεί για ποιο λόγο αναφέρεται το όνομά του στην υπόθεση του Qatargate, λόγω αυτής της συνεργασίας, αλλά τόνισε ότι: «Δεν πήρα ποτέ ούτε ένα ευρώ για να δράσω με τρόπο που αντιβαίνει στις υποχρεώσεις μου».
Όμως, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, ο Εύα Καϊλή φέρεται να κατέθεσε πως «ίσως» ο Τζόρτζι να φύλαξε χρήματα για τον Κοτσολίνο στο σπίτι τους. Τον τελευταίο φέρεται να «έδειξε» στην κατάθεσή του και ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι.
«Μπορεί να ζητηθεί και η άρση ασυλίας του Μαρκ Ταραμπελά, ο οποίος ανήκε, με άμεσο τρόπο, στο δίκτυο Παντσέρι», αναφέρει ακόμη η ιταλική εφημερίδα.
Όσο για άλλους δύο Ιταλούς ευρωβουλευτές, τους Αλεσάντρα Μορέτι και Μπράντο Μπενιφέι, το δημοσίευμα σημειώνει πως «μπορεί οι βοηθοί τους να ήταν μέρος του δικτύου Παντσέρι, αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι ίδιοι γνώριζαν ότι πίσω από τον Παντσέρι δεν υπήρχε μια απλή ΜΚΟ, αλλά κράτη- διαφθορείς, τα οποία ήθελαν να εξαγοράσουν την ευρωπαϊκή δημοκρατία».
Με πληροφορίες από ΑΠΕ
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News