Σαλβίνι: Δίχως αποτέλεσμα οι κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία

«Μέχρι σήμερα, σε όσους έχουν επιβληθεί κυρώσεις είναι νικητές, ενώ όσοι έχουν εφαρμόσει τις κυρώσεις, έχουν γονατίσει», σχολιάζει σε μήνυμά του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο ηγέτης του ιταλικού ακροδεξιού κόμματος, Ματέο Σαλβίνι.

Σαλβίνι

Ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος «Λέγκα», Ματέο Σαλβίνι, έστειλε το δικό του μήνυμα στις Βρυξέλλες μέσω Twitter, σε ότι αφορά την τις κυρώσεις της Ευρώπης στην Ρωσία εν μέσω του πολέμου που διεξάγεται στην Ουκρανία, αμφισβητώντας την αποτελεσματικότητα των κυρώσεων αυτών.

«Μέχρι σήμερα, σε όσους έχουν επιβληθεί κυρώσεις είναι νικητές, ενώ όσοι έχουν εφαρμόσει τις κυρώσεις, έχουν γονατίσει», σχολιάζει σε μήνυμά του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο ηγέτης του ιταλικού ακροδεξιού κόμματος.

«Έχουν περάσει αρκετοί μήνες και οι πολίτες πληρώνουν τους λογαριασμούς τους δύο ή και τέσσερις φορές πάνω και μετά από επτά μήνες ο πόλεμος συνεχίζεται ενώ τα ταμεία της Ρωσίας γεμίζουν χρήματα», σχολίασε επίσης στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο «RTL».

«Χρειαζόμαστε μια ευρωπαϊκή ασπίδα» για την προστασία των επιχειρήσεων και των οικογενειών, όπως κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19», υποστήριξε στη διάρκεια συζήτησης που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ «The European House» – Ambrosetti στο Cernobbio, της βόρειας Ιταλίας.

O Σαλβίνι προέβη στις καυστικές αυτές δηλώσεις για την στάση της Ευρώπης κατά της Ρωσίας καθώς πλησιάζει στην πατρίδα του η «ημέρα της κάλπης»- 25 Σεπτεμβρίου. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι, το ακροδεξιό κόμμα των «Αδελφών της Ιταλίας», με αρχηγό τη Τζόρτζια Μελόνι έρχεται πρώτη με ποσοστό 24,8% .

Ακολουθεί στη δεύτερη θέση το Κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, με ποσοστό 21,8% και στην τρίτη θέση , με 13%, τα «Πέντε Αστέρια», με πρόεδρο τον Τζουζέπε Κόντε. Η «Λέγκα» του Ματέο Σαλβίνι δεν ξεπερνά το 12% καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση. Η «Φόρτσα Ιτάλια» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι υποστηρίζεται από το 8% και ο λεγόμενος «κεντρώος πόλος», των Κάρλο Καλέντα και Ματέο Ρέντσι, από το 5,2%.

Πράσινοι και Ιταλική Αριστερά εξασφαλίζουν το 4,5% στην πρόθεση ψήφου, το ριζοσπαστικό κίνημα «Περισσότερη Ευρώπη» το 2% και το κίνημα «Προσπάθεια Πολιτών» του υπουργού Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, το 0,6%.