Τάκης Θεοδωρικάκος: Ενισχύουμε τη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου
Συναντήθηκε με τον Υπουργό Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου της Αιγύπτου Hassan El Khatib και την Υπουργό Σχεδιασμού, Οικονομικής Ανάπτυξης και Διεθνούς Συνεργασίας Rania Al-Mashat

O Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος είχε σήμερα (7/5) συνάντηση με τον Υπουργό Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου της Αιγύπτου Hassan El Khatib και την Υπουργό Σχεδιασμού, Οικονομικής Ανάπτυξης και Διεθνούς Συνεργασίας Rania Al-Mashat.
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τάσος Χατζηβασιλείου, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια.
Οι δύο αντιπροσωπείες συναντήθηκαν στο πλαίσιο της Συνόδου του Πρώτου Στρατηγικού Συμβουλίου Ελλάδας – Αιγύπτου, που διεξήχθη υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε το έργο GREGY, το ηλεκτρικό καλώδιο διασύνδεσης Ελλάδας – Αιγύπτου, το οποίο αποτελεί στρατηγική επένδυση κρίσιμης σημασίας για την ενεργειακή ασφάλεια και πράσινη μετάβαση της Ευρώπης. Την παρακολούθηση της επένδυσης και τον συντονισμό του έργου από ελληνικής πλευράς έχει αναλάβει η Γενική Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Στελλίνα Σιαράπη, η οποία συμμετείχε στη συνάντηση.
Συζητήθηκαν ακόμη συγκεκριμένα μέτρα για την ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς του εμπορίου, της βιομηχανίας, καθώς και της καινοτομίας και των start-up επιχειρήσεων, με στόχο την προώθηση αμοιβαίων επενδύσεων και την αξιοποίηση του στρατηγικού ρόλου των δύο χωρών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Τέλος, τέθηκαν επί τάπητος και συγκεκριμένα μέτρα για την ενίσχυση αιγυπτιακών επενδύσεων στην Ελλάδα, καθώς και ελληνικών επενδύσεων στην Αίγυπτο, με στόχο τη δημιουργία ενός ευνοϊκού πλαισίου διμερούς επιχειρηματικής δραστηριότητας, βασισμένου στη σταθερότητα, την εμπιστοσύνη και τις προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης.
Τέλος, τέθηκαν επί τάπητος και συγκεκριμένα μέτρα για την ενίσχυση αιγυπτιακών επενδύσεων στην Ελλάδα, καθώς και ελληνικών επενδύσεων στην Αίγυπτο, με στόχο τη δημιουργία ενός ευνοϊκού πλαισίου διμερούς επιχειρηματικής δραστηριότητας, βασισμένου στη σταθερότητα, την εμπιστοσύνη και τις προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάτρα: Ενοχή για μέλη της Διοίκησης της «Αχαϊκής», αναμένονται βαριές ποινές ΒΙΝΤΕΟ
Απατεώνες με λεία μισού εκατομμυρίου ευρώ, με δράση στη Δυτική Ελλάδα ΦΩΤΟ
Παραδόθηκε ο δράστης μαχαιρώματος στην Πάτρα
Κασμίρ: Εξαπέλυσε πυραύλους η Ινδία, τουλάχιστον 11 νεκροί, η αντίδραση Τραμπ ΒΙΝΤΕΟ
Ο καιρός σήμερα 7/5: Πως θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες, η πρόγνωση για την Πάτρα
Πάτρα: Βίασε ανήλικη με αναπηρία, μήνυσε την οικογένειά της
Πρωτοποριακό σύστημα πυρανίχνευσης στην Δυτική Ελλάδα: 18 ψηφιακά «μάτια» κατά πυρκαγιών
Η Αχαΐα στο πλάνο ενεργειακής αξιοποίησης των απορριμμάτων – Τι αφορά
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News