4ο ΕΠΑΛ Πάτρας: Πρακτική άσκηση σε πλοίο

Η άσκηση, η οποία διήρκεσε 4 ημέρες, πραγματοποιήθηκε στο πλοίο SUPERFAST III στο ταξίδι Πάτρα-Ανκόνα -Πάτρα.

άσκηση Οι μαθητές στο πλοίο SUPERFAST III

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρακτική άσκηση επί πλοίου για τους 16 μαθητές του ναυτιλιακού τομέα και της ειδικότητας Πλοιάρχων του 2ο Εργαστηριακού Κέντρου (ΕΚ) Πάτρας (4ο ΕΠΑΛ).

Η άσκηση, η οποία διήρκεσε 4 ημέρες, πραγματοποιήθηκε στο πλοίο SUPERFAST III στο ταξίδι Πάτρα-Ανκόνα -Πάτρα και παρείχε στους μαθητές μας πολύτιμη εμπειρία και γνώσεις στον τομέα της ναυτιλίας.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, οι σπουδαστές συμμετείχαν σε διάφορες δραστηριότητες της γέφυρας όπως:
•    Χειρισμός ηλεκτρονικών οργάνων (ECDIS, ARP A,…)

•    Χειρισμοί ΔΚΑΣ

•    Εφαρμογή κανόνων ναυσιπλοΐας

•    Επικοινωνία και συνεργασία με το πλήρωμα

Η πρακτική άσκηση έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος αγωγής σταδιοδρομίας «Βιωματική προσέγγιση των επαγγελμάτων της θάλασσας». Μέσω αυτής, οι μαθητές με την καθοδήγηση των αξιωματικών του πλοίου είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν στην πράξη τις γνώσεις που αποκόμισαν στην αίθουσα και να αποκτήσουν νέες.

Ο διευθυντής, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες στην ATTICA GROUP, στον πλοίαρχο Cpt Θεοχάρη Αποστολάτο, τους αξιωματικούς και το πλήρωμα του SUPERFAST III για την άψογη συνεργασία και την παροχή της δυνατότητας στους μαθητές μας να βιώσουν αυτήν την πολύτιμη εμπειρία.