5 λόγοι που μπορεί να αισθάνεσαι ότι ζεις την ίδια μέρα σε επανάληψη – Πώς θα το αλλάξεις

Για αρχή, δεν υπάρχει τίποτα λάθος σε αυτό και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε, είναι να το αποδεχτούμε.

Φωτογραφία από Liza Summer (pexels.com)

Είναι στην ανθρώπινη φύση μας να έχουμε κι εκείνες τις μέρες που η ζωή μοιάζει να κινείται με αργούς ρυθμούς ή σε μία διαρκή λούπα. Είναι αυτό που λέμε «μέρα μπαίνει, μέρα βγαίνει» και τίποτα δεν αλλάζει, σα να ζεις ξανά και ξανά την ίδια κατάσταση.

Για αρχή, δεν υπάρχει τίποτα λάθος σε αυτό και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε, είναι να το αποδεχτούμε, να μη φορτώσουμε τύψεις τον εαυτό μας, να δώσουμε χώρο ΚΑΙ σε αυτά τα συναισθήματα. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να κοιτάξουμε και τις πιθανές λύσεις.

Αυτό είναι το σημείο που βάζω στη συζήτηση τη Mel Robbins, που θεωρητικά μπορεί να είναι δικηγόρος και συγγραφέας, πρακτικά όμως, η online κοινότητα που έχει δημιουργήσει, τα βιβλία, οι ομιλίες της, τα βίντεο, το podcast και οι αναρτήσεις της μπορούν να δώσουν μία βαθύτερη εξήγηση στο τι συμβαίνει.

Υπάρχουν 5 πιθανοί λόγοι που μπορεί να αισθάνεσαι ότι ζεις την ίδια μέρα σε επανάληψη, σύμφωνα με τη Mel Robbins και ειδικούς ψυχολογίας.

1. Υπάρχουν πολλά στο πιάτο σου και έχεις χάσει την επαφή με τις συναισθηματικές σου ανάγκες
Βρες 30 λεπτά μέσα στην ημέρα σου, για να κάνεις αποκλειστικά και μόνο κάτι που ευχαριστεί εσένα. Είτε αυτό είναι να διαβάσεις ένα βιβλίο, να πας για περπάτημα, να μιλήσεις με έναν φίλο, να απολαύσεις ένα ζεστό μπάνιο.

2. Δεν προκαλείς αρκετά τον εαυτό σου
Εάν νιώθεις ότι η καθημερινότητά σου είναι βαρετή, κατά πάσα πιθανότητα αυτό σημαίνει πως το μυαλό σου ναι, έχει φτάσει στον μέγιστο βαθμό βαρεμάρας και μπορεί να έχεις σταματήσει να μαθαίνεις νέα πράγματα. Οπότε βάλε μία «φρέσκια» πρόκληση στον εαυτό σου: να μάθεις κάτι καινούριο, να ακούσεις ένα podcast, να παρακολουθήσεις ένα online σεμινάριο (υπάρχουν και δωρεάν επιλογές).

3. Δε νιώθεις πως υπάρχει ένα βαθύτερο νόημα στη ζωή και την ύπαρξή σου
Σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα, το να έχεις έναν στόχο, κάτι να κυνηγάς και να προσπαθείς, σε κάνει πιο ευτυχισμένη, γιατί σου δίνει μία αίσθηση σκοπού. Μπορείς να υποσχεθείς στον εαυτό σου πως θα πηγαίνεις 3 φορές την εβδομάδα γυμναστήριο, πως θα κόψεις την καφεΐνη (ή τη ζάχαρη), πως θα διαβάζεις ένα βιβλίο κάθε μήνα ή πως θα σου λες ένα «μπράβο» κάθε μέρα.

4. Δε δημιουργείς χρόνο για διασκέδαση
Δεν είναι απαραίτητο πως όλα τα διασκεδαστικά πράγματα και οι εμπειρίες στη ζωή μας πρέπει να είναι αποτέλεσμα στιγμιαίας απόφασης. Μπορείς και να «οργανώσεις» τη διασκέδασή σου! Να κανονίσεις μία μάζωξη με φίλους, εντός ή εκτός σπιτιού, με επιτραπέζια παιχνίδια ή άλλες fun δραστηριότητες (έχω καιρό να πάω για bowling τώρα που το σκέφτομαι).

5. Δεν έχεις χωροχρόνο στη ζωή σου, για να… σκεφτείς
Δεν εννοώ απλά να κάνεις σκέψεις, αυτό συμβαίνει αυτόματα από τη στιγμή που ανοίγεις τα μάτια σου, όμως το ζήτημα είναι να μπορείς να εκτιμήσεις, να αναγνωρίσεις, να αποφασίσεις τι ταιριάζει στη ζωή σου και τι θες να απομακρύνεις για το καλό της ψυχικής και σωματικής σου υγείας. Ξεκίνα να γράφεις τις σκέψεις σου σε ένα ημερολόγιο, να έρχεσαι σε επαφή με τη φύση, να κάνεις διαλογισμό, να ακούς χαλαρωτική μουσική. Να έρχεσαι σε πραγματική επαφή με το μέσα σου.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mel Robbins (@melrobbins)