Θύμισε τον παλιό του εαυτό ο Ολυμπιακός

Ο απόφοιτος της σχολής αθλητικής δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Πέτρος Κούφαλης  μοιράζεται με τους αναγνώστες του pelop.gr όλα όσα παρακολούθησε στο νικηφόρο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Αρμάνι.

Ολυμπιακός Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός

Αναλυτικά το άρθρο του Πέτρου Κούφαλη:

Ολυμπιακός

 

Με το δεξί ξεκίνησαν οι «ερυθρόλευκοι» του Γιώργου Μπαρτζωκα την πρώτη «διαβολοβδομάδα» της σεζόν αφού με εκρηκτικό μπάσκετ και «σκυλίσια»  άμυνα υπέταξαν την Αρμάνι Μιλάνο του Ετορε Μεσίνα με 89-68 και τώρα πακετάρουν βαλίτσες για Κωνσταντινούπολη για να αντιμετωπίσουν την Εφές. Έτσι η ομάδα του Coach B» δεν κόλλησε όπως στο προηγούμενο παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις, αλλά είδε της παλιοσειρές,  Βεζενκοφ (22π. ), ΜακΚίσικ (22π) και Παπανικολάου (13π) να βγάζουν τα κάστανα από την φωτιά και να δίνουν τελικά μια εύκολη νίκη.

Από την αντίπερα όχθη για την Αρμάνι διακρίθηκαν οι Λεντέι (16π) και Ντιόπ (14π), ενώ άσφαιροι έμειναν οι συνήθως μπαρουτοκαπνισμένοι Μιροτιτς και Σιλντς
Το παιχνίδι:

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός πάτησε το γκάζι με τον Βεζένκοφ να βάζει 5 γρήγορους πόντους, φτάνοντας στη συνέχεια πολύ γρήγορα και στους 8 πόντους κάνοντας το σκορ (14-4). Η συνέχεια όμως ήταν διαφορετική, με την Αρμάνι να κάνει σερί 13-2 περνώντας και μπροστά στο σκορ με (16-17), με τον ολυμπιακό να απαντάει με τους Παπανικολάου και Βεζένκοφ, κλείνοντας την περίοδο στο +6 με σκορ (23-17).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν η σειρά του ΜακΚίσικ να πάρει την μπαγκέτα στα χέρια όπου μαζί με τους Βιλντόζα και Ράιτ, αλλά και τον αθόρυβο Βεζένκοφ, που είχε φτάσει στους 12 προσωπικούς πόντους, έφτασαν το σκορ στο 39-27.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν και πάλι «ερυθρόλευκο», με εξαίρεση ένα-δυο διαστήματα που παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός έκανε σωστή διαχείριση χωρίς να διατρέξει κίνδυνο όπου και πάλι με τις τρεις παλιοσειρές του σε μεγάλα κέφια, διαμόρφωσε το τελικό εκκωφαντικό 89-68. Τέλος, μένει να δούμε αν τελικά οι «ερυθρόλευκοι» θα το φτάσουν μέχρι τέλους και αν θα καταφέρουμε να δούμε ελληνικό Ευρωπαϊκό τελικό που τόσο συζητιέται μετά την μεταγραφική περίοδο.