«Κιβωτός του Κόσμου»: Τι ποινή επιβλήθηκε στον πατέρα Αντώνιο
Ο πρώην ιδρυτής της ΜΚΟ καταδικάστηκε για πέντε πράξεις πλημμεληματικού χαρακτήρα
Ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου», πατέρας Αντώνιος, καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως για το σκέλος που αφορά τις σωματικές κακοποιήσεις σε δομές της οργάνωσης.
Κιβωτός της Αγάπης: Ένοχος ο πατέρας Αντώνιος και οι 4 εργαζόμενοι
Το γεγονός ότι η ποινή είναι εξαγοράσιμη προκάλεσε την αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπιση οι οποίοι σημείωσαν πως ο ιερέας δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να εξαγοράσει την ποινή του.
«Δεν έχει ακίνητο, δεν έχει καταθέσεις και έχει ένα μισθό» τόνισε ο δικηγόρος του πατέρα Αντώνιου, Θρασύβουλος Κονταξής, σχετικά με την απόφαση για μετατροπή της ποινής.
«Είμαι ο πατήρ Αντώνιος. Είμαι αθώος και παραμένω αθώος. Συνεχίζω των αγώνα μου, ανεβαίνω το Γολγοθά μου, μέχρι την τελική δικαίωση. Σας κοιτώ στα μάτια γιατί μπορώ να σας κοιτάξω» ανέφερε σε γραπτή δήλωση του αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης ο πατέρας Αντώνιος.
Σε ποινές φυλάκισης από 17 έως 40 μήνες καταδικάστηκαν με τριετή αναστολή, επίσης, τέσσερις συγκατηγορούμενοι του ιερέα. Πρόκειται για ένα πρώην μέλος ΔΣ της Κιβωτού, ένα πρώην εργαζόμενο, ο πρώην υπεύθυνος παιδαγωγών και η πρώην διευθύντρια της δομής στο Βόλο.
Στον έναν κατηγορούμενο η ποινή είναι εξαγοράσιμη. Τελικά, σε όλους τους καταδικασθέντες χορηγήθηκε αναστολή στην έφεση.
Η αυλαία της δίκης ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας έπεσε σε μια κατάμεστη δικαστική αίθουσα μετά από ακροαματική διαδικασία, περίπου, οκτώ μηνών.
Το δικαστήριο κατέληξε σε ομόφωνη απόφαση κρίνοντας ένοχο τον πατέρα Αντώνιο και 4 συγκατηγορουμένους του ενώ αθώωσε πλήρως τρεις πρώην εργαζόμενους των δομών οι οποίοι ,επίσης, κάθισαν στο εδώλιο.
Οι πέντε από τις 19 πλημμεληματικές πράξεις για τις οποίες κρίθηκε ένοχος ο πατέρας Αντώνιος αφορούν, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της φυσικής και ηθικής αυτουργίας σε απλή, βαριά και επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος ανηλίκων σε δυο δομές.
Η υπεράσπιση των καταδικασμένων επιχειρηματολόγησε υπέρ της αναγνώρισης την ελαφρυντικών του προτέρου σύννομου βίου και των μη ταπεινών αιτίων.
Το δικαστήριο αναγνώρισε σε όλους τους κατηγορούμενους μόνο το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου.
Νωρίτερα, οι ποινές που πρότεινε η εισαγγελέας για τους κατηγορούμενους προκάλεσε την αντίδραση της υπεράσπισης η οποία έκανε λόγο για σκληρότητα .
«Να επικρατήσει η νηφαλιότητα, η αντικειμενικότητα και η λογική λαμβάνοντας υπόψη ότι έχει αναγνωριστεί ένα ελαφρυντικό…», ανέφερε συνήγορος κατηγορούμενου με συνάδελφο του να μιλά για «εξοντωτικές ποινές που δεν ανταποκρίνονται στις κατηγορίες όπως τις αποδίδει» το δικαστήριο.
«Η Ελληνική Δικαιοσύνη, με την προδήλως εσφαλμένη απόφασή της, ως μη έδει, έκρινε ενόχους τους κατηγορουμένους γι’ αυτά που απεδείχθη ότι δεν τέλεσαν. Ο αγώνας συνεχίζεται για τη δικαίωση των εντολέων μας και την κήρυξη της αθωότητός τους. Τα ανωτέρω παρά το γεγονός ότι για 14 εκ των 19 ανύπαρκτων αδικημάτων απηλλάγησαν», ανέφεραν σε δήλωση τους οι συνήγοροι υπεράσπισης.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News