Μαρινάκης: «Μαύρη σελίδα για τη Δημοκρατία»: Σφοδρή επίθεση στα κόμματα για την άρση ασυλίας των 14 βουλευτών της ΝΔ

Με σκληρή γλώσσα αντέδρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης κατά την ψηφοφορία για την άρση ασυλίας 14 βουλευτών της ΝΔ, καταγγέλλοντας «ατόπημα» και «λαϊκισμό» και στοχοποιώντας κυρίως το ΠΑΣΟΚ.

Μαρινάκης: «Μαύρη σελίδα για τη Δημοκρατία»: Σφοδρή επίθεση στα κόμματα για την άρση ασυλίας των 14 βουλευτών της ΝΔ

Σε υψηλούς τόνους τοποθετήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μετά την απόφαση της Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας να μην εγκρίνει την άρση της ασυλίας 14 βουλευτών της ΝΔ, όπως είχε ζητηθεί από τη Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρο του Συλλόγου Οικογενειών για τα Τέμπη.

Καταγγέλλοντας τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία ψήφισαν «παρών» ή υπέρ της άρσης ασυλίας, ο κ. Μαρινάκης χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ως «μία από τις πιο μαύρες σελίδες της κοινοβουλευτικής ιστορίας», επιρρίπτοντας ευθύνες κυρίως στο ΠΑΣΟΚ.

Όπως ανέφερε, «το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η Νέα Αριστερά ψήφισαν “παρών”, ενώ η Ελληνική Λύση, η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας υπερψήφισαν το αίτημα άρσης της ασυλίας για τα αδικήματα της εσχάτης προδοσίας, της παράβασης καθήκοντος και της κατάχρησης εξουσίας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επικαλέστηκε το άρθρο 61 του Συντάγματος, τονίζοντας ότι η δίωξη βουλευτών για την άσκηση των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων απαγορεύεται, πλην της περίπτωσης συκοφαντικής δυσφήμησης.

Παρομοίασε δε την στάση των κομμάτων με προηγούμενες περιπτώσεις, όπως η αντίστοιχη στάση της Χρυσής Αυγής στα μνημόνια και της Ελληνικής Λύσης στη Συμφωνία των Πρεσπών, χαρακτηρίζοντας την επιλογή τους ως ενάντια στους «στοιχειώδεις κανόνες της Δημοκρατίας».

Ιδιαίτερα εστίασε στο ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για «μέγιστο κοινοβουλευτικό ατόπημα» και υποστηρίζοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «στοιβάζεται με τις δυνάμεις του πιο ακραίου λαϊκισμού».

Τέλος, κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, να αναθεωρήσει τη στάση του ενόψει της επικείμενης συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου –όπως είπε– «να σωθούν τα προσχήματα» και «να μην αμφισβητούνται τα αυτονόητα» της Συνταγματικής τάξης.