Πάτρα – Πανεπιστήμιο: Οι κορυφαίοι δείχνουν το δρόμο της επιτυχίας – Πως τα κατάφεραν διακεκριμένοι απόφοιτοι
Επιτυχημένοι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Πατρών, δείχνουν τον δρόμο στους νέους φοιτητές
Το Πανεπιστήμιο Πατρών, ως ένα από τα καλύτερα ΑΕΙ τα χώρας, διακρίνεται για την παραγωγή έρευνας υψηλού επιπέδου. Αυτό, το καθιστά έναν υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικό και ερευνητικό πυλώνα της χώρας, ο οποίος παρέχει στους αποφοίτους του όλα τα «όπλα» που απαιτούνται ώστε να κατακτήσουν κορυφές και διακρίσεις, ιδίως στον τομέα της καινοτομίας.
ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ
Μια από αυτές τις κορυφές κατέκτησε ο Ηλίας Κοκκίνης, που παρουσίασε την πορεία της start up εταιρείας του Accusonus, η οποία με την τεχνολογία επεξεργασίας ήχου που ανέπτυξε, κατέληξε να πωληθεί φέτος στον αμερικανικό πολυεθνικό όμιλο ΜΕΤΑ της Facebook.
Ο Ηλίας Κοκκίνης μίλησε για τους σημαντικούς ορίζοντες που ανοίγουν στους φοιτητές, με τις σπουδές που θα κάνουν στο Πανεπιστήμιο Πατρών και σε όσα θα μπορούν να καταφέρουν στη ζωή τους, με όραμα, στόχους και σκληρή δουλειά. Είπε ότι από την τεχνολογία μέχρι ένα προϊόν που θα βγει στην αγορά, υπάρχει πολύ μεγάλη διαδρομή. Το πανεπιστήμιο δίνει πολλές δεξιότητες, αλλά, οι νέοι θα πρέπει να αναπτύξουν κι άλλες από μόνοι τους.
Τόνισε την σημασία της εκμάθησης κώδικα software, γιατί όπως είπε, θα είναι η γλώσσα του μέλλοντος και βασικό στοιχείο ψηφιακού αλφαβητισμού, ενώ κάλεσε τους νέους να μην έχουν απορίες για όσα μαθαίνουν στο Πανεπιστήμιο. Είναι γνώσεις τις οποίες θα βρουν μπροστά τους, κάποια στιγμή στη ζωή τους.
ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ
Ο Γιώργος Σιδηρόπουλος της Think Silicon, τόνισε πως η μεγαλύτερη χαρά και επιτυχία για έναν απόφοιτο του Πανεπιστημίου Πατρών, είναι η στιγμή που βλέπει όσα έμαθε στα φοιτητικά του χρόνια, να μετατρέπονται σε χειροπιαστό αποτέλεσμα. Στην δική του περίπτωση, ήταν η χαρά που ένοιωσε όταν είδε για πρώτη σε έναν φορητό υπολογιστή της Compaq, ένα τσιπάκι WiFi που είχε σχεδιάσει με την ομάδα του, στην Atmel.
Ο Γιώργος Σιδηρόπουλος κάλεσε τους πρωτοετείς και παλαιότερους φοιτητές να μην φοβούνται τις αποτυχίες. «Πολλές σφαλιάρες συνεχόμενες, είναι η συνηθέστερη εικόνα» είπε, αλλά τόνισε με έμφαση ότι «δεν μπορεί να υπάρξει καμία επιτυχία, αν δεν προηγηθούν πάρα πολλές αποτυχίες». Ετσι ξεκίνησε και η Think Silicon, που μετά από πολλές αποτυχίες, ήρθε η στιγμή που πούλησε τα προϊόντα της στον τεχνολογικό κολοσσό της Qualcomm και τα τσιπάκια διαχείρισης ενέργειας που σχεδιάζει, να βρίσκονται σήμερα μέσα στα περισσότερα «έξυπνα» ρολόγια της παγκόσμιας αγοράς.
ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ
Ο Νίκος Ρουμελιώτης, μίλησε για την επαγγελματική του διαδρομή, πως ξεκίνησε από απλός πυροσβέστης και βάζοντας ένα όραμα και στόχο στην ζωή του, κατάφερε να ανέβει όλα τα σκαλιά της ιεραρχίας και να είναι σήμερα υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος και Συντονιστή Δυτικής Ελλάδας Πελοποννήσου και Νήσων.
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις ακαδημαϊκές του σπουδές, στο οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών και πως θέτοντας στόχους, κατάφερε να αποφοιτήσει ασκώντας παράλληλα τα υπηρεσιακά του καθήκοντα και μαζί, σηκώνοντας τα οικογενειακά βάρη του πατέρα, με θέληση και στόχο.
ΣΤΟΧΟ
Τις εισηγήσεις ολοκλήρωσε ο Δημήτρης Μούρτζης, καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, που παρουσίασε τον θεσμό των βιομηχανικών διδακτορικών του Πανεπιστημίου Πατρών, που συνδέει ερευνητές με την επιχειρηματική κοινότητα. Ο κ. Μούρτζης χαιρέτησε την πρωτοβουλία των Πρυτανικών Αρχών και φορέων, για την θεσμοθέτηση της υποδοχής των νέων φοιτητών, τους οποίους κάλεσε να μην χάσουν ούτε ένα δευτερόλεπτο από τις σπουδές τους αλλά να αξιοποιήσουν τον χρόνο που έχουν μπροστά τους, για να χτίσουν το μέλλον τους.
Τόνισε την σημασία απόκτησης δεξιοτήτων και υπογράμμισε ότι οι νέοι θα πρέπει να θέτουν τις βάσεις και να έχουν ένα όραμα για την επαγγελματική τους πορεία, μετά το Πανεπιστήμιο.
Την εκδήλωσε άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό του, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας, με το μήνυμα «αμφισβητήστε – τολμήστε.
ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΣΥΡΙΓΟΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΥΣΗ
Στο πλαίσιο του τριήμερου φεστιβάλ υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών του πανεπιστημίου Πατρών, «Welcome to up», περιλαμβάνονταν και μία ιστορική διοργάνωση με τη συμμετοχή κορυφαίων ερευνητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που διοργανώθηκε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Στόχος του διήμερου επιστημονικού συνεδρίου ήταν η ανάδειξη γνωστών και άγνωστων πτυχών ενός εκ των πλέον τραυματικών ορόσημων στην ελληνική ιστορία του 20ού αιώνα: της Μικρασιατικής Καταστροφής. Από το βήμα του συνεδρίου ακούστηκαν όλες οι απόψεις και αναδείχτηκαν όλες οι πτυχές του γεγονότος που θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες πληγές του ελληνισμού διαχρονικά.
Ανάμεσα στους ομιλητές χθες ήταν ο υφυπουργός Παιδείας, Αγγελος Συρίγος ο οποίος ανέλυσε το θέμα υπό τον τίτλο: «Τα διδάγματα του σήμερα για τη Μικρασιατική Καταστροφή». Η ιστορικός, Μαρία Ρεπούση, αναφέρθηκε στο θέμα: «Μικρασία: Προκείμενες για την έκβαση του μικρασιατικού πολέμου, 1919-1922».
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News