Πάτρα: Οι -και κομματικοί- λόγοι πίσω από το κάλεσμα του Δήμου για κινητοποίηση
Πρόσφορο έδαφος για διεκδικήσεις και εκδηλώσεις αντιδράσεων βλέπουν σε ΚΚΕ και δημοτική αρχή Πάτρας
Σε αρκετούς προκάλεσε εντύπωση η απόφαση της δημοτικής αρχής της Πάτρας να προχωρήσει σε μεγάλη κινητοποίηση το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 11.00. Τη Δευτέρα, με τη μορφή του κατεπείγοντος, το δημοτικό συμβούλιο πήρε απόφαση διοργάνωσης διαμαρτυρίας στις σκάλες της Αγίου Νικολάου, της Γεροκωστοπούλου και την πλατεία Αγίου Γεωργίου.
Στη Λαϊκή Συσπείρωση Πάτρας ουδέποτε έκρυψαν την πολιτική σύνδεση με το ΚΚΕ. Προ ημερών από την Πάτρα, ο γγ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας έδωσε το σύνθημα για «γενικό ξεσηκωμό» για μια σειρά από θέματα όπως το αγροτικό και η Παιδεία. Αυτό το σύνθημα λοιπόν αναμένεται να γίνει πράξη και από την πλευρά του Δήμου Πατρέων στις 10 Φεβρουαρίου για θέματα που αφορούν την πόλη και είναι γνωστά εδώ και χρόνια. Ουσιαστικά πρόκειται για μια κίνηση διεκδίκησης διαχρονικών αιτημάτων της πόλης, αλλά και «αμφισβήτησης» της κυβέρνησης στην κατεύθυνση που ζήτησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.
Επιπλέον, η παράταξη του δημάρχου Κώστα Πελετίδη είναι γνωστό πως βαδίζει από την αρχή της ανάληψης της δημαρχίας της Πάτρας σε έναν πολύ συγκεκριμένο δρόμο διεκδικήσεων. Μέσα από μια σειρά από διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες, επιστολές και απαιτήσεις, στη «Λαϊκή Συσπείρωση» πιστεύουν πως έχουν πετύχει πολλά για την πόλη, που υπό άλλες συνθήκες θα είχαν μείνει στη λίστα με τα «θέλω». Την ίδια στιγμή, εκτιμούν στη δημοτική αρχή -όπως και στο ΚΚΕ- ότι το επόμενο διάστημα θα εκφραστεί ένα κύμα αμφισβήτησης προς την κυβέρνηση, επομένως θα μπορέσουν κομματικά και ιδεολογικά συνολικά να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη.
Μάλιστα, φέρνουν ως παραδείγματα την παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου ή τη δέσμευση για υπογειοποιημένο τρένο και θεωρούν ότι αν δεν είχαν διεκδικηθεί μαχητικά τα συγκεκριμένα ζητήματα, δεν θα είχε βγει κερδισμένη η πόλη.
Επομένως, αυτή είναι και η απάντηση στο γιατί επιλέγουν αυτές τις διαμαρτυρίες και δεν ακολουθούν τη μέθοδο της διαπραγμάτευσης για την ικανοποίηση αιτημάτων προς όφελος της πόλης. Στην ουσία των θεμάτων, πάντως, δεν διαφωνούν ούτε οι Κώστας Σβόλης και Βασίλης Αϊβαλής από την πλευρά της αντιπολίτευσης.
Μεταξύ των αιτημάτων βρίσκονται οι μόνιμες προσλήψεις, η επαναφορά χρηματοδοτήσεων, η κάλυψη κτιριακών αναγκών στα σχολεία, η υπογειοποίηση του τρένου, η παραχώρηση της έκτασης στον Ριγανόκαμπο, αλλά και τα πολλά ζητήματα μετακίνησης, ζητώντας σχεδιασμό για προαστιακό, αστική συγκοινωνία, τραμ που «δεν μπορούν να περιμένουν άλλο, με το υπουργείο Μεταφορών να μη δέχεται ραντεβού».
Διαβάστε επίσης:
Ακρίβεια: Πόσο αυξήθηκαν οι δαπάνες σε βασικά αγαθά – Πώς συμπεριφέρονται τα νοικοκυριά
Αχαΐα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες – Με τρακτέρ σήμερα στην Περιφέρεια ΦΩΤΟ
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News