Αλεξέι Ναβάλνι: Υποστηρικτές βρέθηκαν στον τάφο του – Αιχμές κατά Πούτιν και ΕΕ

Ανθρωποι σε μικρές ομάδες, μεταξύ τους οικογένειες με παιδιά ή και μόνοι τους, αψηφώντας τόσο το ψύχος όσο και τον κίνδυνο των αντιποίνων από τις ρωσικές αρχές.

Ναβάλνι

Εκατοντάδες άνθρωποι πέρασαν το πρωί της Κυριακής (16.2.2025) από το κοιμητήριο Μπορισόβσκι στη Μόσχα για να τιμήσουν τη μνήμη του Αλεξέι Ναβάλνι, ένα χρόνο μετά τον θάνατό του.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, άνθρωποι σε μικρές ομάδες, μεταξύ τους οικογένειες με παιδιά ή και μόνοι τους, αψηφώντας τόσο το ψύχος όσο και τον κίνδυνο των αντιποίνων από τις ρωσικές αρχές.

Ο Ναβάλνι, ο υπ’ αριθμόν ένα πολιτικός εχθρός του Βλαντίμιρ Πούτιν, που πέθανε σε αδιευκρίνιστες συνθήκες σε φυλακή της Αρκτικής, είχε χαρακτηριστεί «εξτρεμιστής» από τη ρωσική δικαιοσύνη.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς απέτισε σήμερα φόρο τιμής στον Ναβάλνι, που έχασε τη ζωή του «διότι πολέμησε για τη δημοκρατία και την ελευθερία στη Ρωσία».

«Ο Πούτιν πολεμά με αγριότητα την ελευθερία και τους υπερασπιστές της. Το έργο του Ναβάλνι ήταν ακόμα πιο θαρραλέο. Το θάρρος του έκανε τη διαφορά και φθάνει πολύ πιο πέρα από τον θάνατό του», έγραψε ο Σολτς σε ανάρτηση στο Χ.

Η Κάγια Κάλας, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, δήλωσε από την πλευρά της ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και οι ρωσικές αρχές «φέρουν την τελική ευθύνη» για τον θάνατο του Ναβάλνι.

«Ο Ναβάλνι έδωσε τη ζωή του για μια ελεύθερη και δημοκρατική Ρωσία», πρόσθεσε η ίδια σε ανακοίνωση, καλώντας τη Μόσχα να «απελευθερώσει άμεσα και χωρίς όρους τους δικηγόρους του Αλεξέι Ναβάλνι και όλες τους πολιτικούς κρατούμενους».

Διαβάστε επίσης

Χωματερή ο βυθός του Πατραϊκού – Αποκαλύψεις από τον καθηγητή Γιώργο Παπαθεοδώρου

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: Τι να κάνουμε με την αντλησιοταμίευση – Ανάλυση

Σεισμοί στη Σαντορίνη: «Ηφαιστειακό μάγμα προσπαθεί να βγει στην επιφάνεια» λέει ο Τσελέντης

Δυστύχημα στη Φυλή με νεκρό έναν 15χρονο – Πως έγινε

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η αμφισβήτηση των θεσμών οδηγεί σε κοινωνική “ζούγκλα”»

Βόρεια Μακεδονία: Ο Μίτσκοσκι έθεσε «μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας» στη Διάσκεψη του Μονάχου